SUNDHED & TRÆNING

Ondt i halsen? Her er 5 naturlige måder at lindre det på!

Når temperaturen skifter, bliver vi ofte ramt af sygdom - og sygdom er ofte lig med forkølelse og ondt i halsen. Er du en af de uheldige, der er ramt af ondt i halsen? Så kan du her finde 5 midler mod halsonde.

Når sæsonerne skifter synes alle at gå rundt og hoste, snøfte og nyse. Det virker næsten uundgåeligt ikke at blive smittet med forkølelse. De klassiske områder vi rammes på, er oftest halsen. Hvis du vil lindre smerterne, kan du for det første holde halsen varm og hvile dig. Derudover er der faktisk også en række midler fra naturen, som du kan benytte dig af. Bliv klogere på hvilke midler, der er effektive i kampen mod sygdommen, lige her.

LÆS OGSÅ: 5 gode kilder til C-vitamin 

5 naturlige midler til lindring af ondt i halsen

Der er ikke noget værre end sygdom - og især halsonde kan være smertefuldt. Det er meget individuelt, hvad der fungerer, når du har ondt i halsen. Måske har du allerede nogle to-go præparater, som du anvender, når sygdommen rammer. Hvis de ikke har den effekt, som du ønsker, så er det værd at afprøve nogle af disse 5 naturlige midler.

1. Pebermynte er bakteriedræbende

Pebermynte bidrager ikke kun mod frisk ånde, det har også en lang række andre gode egenskaber. I århundreder har man bl.a. brugt det som naturlægemiddel mod fordøjelsesbesvær - men også mod forkølelse. Urten indeholder nemlig mentololie, der både er bakterie- og parasitdræbende samt azulen olie, som har betændelseshæmmende og sårhelende egenskaber. Du kan for eksempel bruge pebermynte i te. Her kan du anvende to blade fra urten i stedet for tebreve. Smuldre disse blade, hæld kogende vand over dem og lade det trække i 10 minutter.

LÆS OGSÅ: Ramt af influenza? Her er lægens råd til, hvordan du bliver rask hurtigere

2. Saltvand er forebyggende mod ondt i halsen

Flere undersøgelser viser, at saltvand kan virke forebyggende mod ondt i halsen og slem hoste. Samtidig virker det også lindrende. Det skulle reducere hævelser og løsne slimet i halsen.

Du skal kun bruge en kvart teskefuld salt til et glas lunt vand. Husk at spytte vandet ud igen!

LÆS OGSÅ: 7 gode grunde til at spise ingefær 

3. Lakridsrod har god effekt mod halsonde

Lakridsrod er endnu et historisk naturmiddel mod forskellige sygdomme. I de senere år har man dog også opdaget dennes effekt på ondt i halsen. Varme drikke kan også være godt mod ondt i halsen. Derfor kan det være en god idé at kombinere disse gavnlige effekter.

Lav en te på lakridsroden og lade den trække - det er både lækkert og lindrende. Det er dog vigtigt ikke at indtage en for store mængder lakridsrod, da det blandt andet kan hæve blodtrykket.

4. Honning er godt til lindring af ondt i halsen

Honning har en bakteriedræbende virkning som kan være gavnlig som symptombehandling af ondt i halsen. Hvis honningen skal have nogen effekt, skal du sørge for, at den ikke bliver over 40 grader. Hvis honningen skal bruges i teen, så skal den afkøles en smule, før honningen røres i.

Psst. du kan også nye en teskefuld lige fra glasset!

5. Echinacea (rød solhat) kan forkorte din sygdomsperiode

Er du først ramt af sygdommen, er der ikke andet for end at lade immunsystemet klare det. Du kan dog symptombehandle og lindre smerten i halsen med midlerne nævnt her på listen, men med echinacea (rød solhat) kan man gøre noget godt for immunsystemet og måske hjælpe det lidt på vej. Efter sigende skulle det faktisk forkorte sygdomsperioden med et halvt døgn. Det kan man blandt andet gøre ved at putte et par dråber af echinacea-væske i et stort glas vand og drikke det.

LÆS OGSÅ: 5 gode kilder til D-vitamin 

Læs mere om: