SUNDHED & TRÆNING

Sådan undgår du at tage på, hvis du skal ud at spise

Restaurationsbesøg en potentiel kaloriebombe. Få gode råd til et vellykket restaurantbesøg - uden dårlig samvittighed

Det er ret vigtigt at finde den metode, som gør, at man kan komme helskindet gennem restaurationsbesøg - og også nyde det, der serveres, uden at det næste dag kan ses på vægten. Der kommer derfor her en del gode råd, som kan anvendes i større eller mindre udstrækning.

1: Gå aldrig sulten i byen
Man skal ikke springe sit eftermiddagsmåltid over, fordi man skal i byen og spise - så bliver det først meget svært at spise behersket. Det kan være en god ide, lige inden man skal af sted, at spise 3-4 store gulerødder.

2: Vælg klogt
Når man vælger fra menukortet, så vil det være bedst at vælge skært kød, fx oksefilet, mørbrad, kalkun, kylling uden skind - eller alle former for fisk. Når man vælger fisk, skal man holde sig langt væk fra typer med panering - de har typisk været i friture.

3: Sovsen ved siden af tak!
Sørg for at bestille sovsen ved siden af, og spørg, hvilken kartoffel der serveres. Det er ingen skam at bede om at få alle former for stegte kartofler byttet til fx bagekartofler eller andet tilbehør, som ikke er tilberedt i fedtstof.

4: Tilbehør
Når man bestiller bagt kartoffel, skal man huske, at der ikke skal smør i. Spørg igen, om man kan få lidt mager dressing til - lidt almindelig creme fraiche vil også være bedre end smør. Det næste, som selvfølgelig også er vigtigt, er, hvor mange grøntsager der serveres. Man kan enten forhøre sig - eller når maden er serveret bede om ekstra. Husk hele tiden på, hvem der er kunden.

5: Vin eller øl til maden
Til en god middag skal der naturligvis lidt vin eller øl til - men ikke overdrevet. Tag et enkelt glas vin eller en øl. Suppler med masser af energifri væske som fx vand, danskvand eller light sodavand.

6: Du skal ikke spise op
Et godt råd kunne også være, at den del, som man beslutter sig for ikke at spise på en portionsanretning, kan ødelægges med salt - så man ikke i hyggens hede får det spist alligevel