SUNDHED & TRÆNING

Sund som Anne Louise Hassing

Her kan du læse, hvordan skuespillerinde Anne Louise Hassing holder sig sund og fit

Hvad får du ud af at leve sundt?

– Et godt selvværd. Når jeg lever sundt, har jeg fysisk og mentalt overskud til mit arbejde, og jeg har en god følelse indeni, fordi jeg er i balance. 

Hvornår er du allermest sund?

– Om sommeren. Der går jeg mange ture, bader i havet hver dag og har nemt ved at spise friske grønsager og frugt. Men der ryger mere hvidvin ned om sommeren. Jeg prøver vel at leve sundt altid, uden at blive fanatisk.

Det mærkeligste råd, fik jeg på ...

... et meditations- og yogakursus i Sverige. Vi levede af økologiske grøntsager og sluttede af med at drikke saltvand en hel dag. Til sidst skulle vi drikke en hel balje, som så skulle brækkes op igen! Det var vildt ubehageligt, men jeg har aldrig følt mig så ren og afslappet i min krop og mit sind bagefter. Da jeg kom hjem, drak jeg en stor fadbamse - og fik det vildt dårligt.

LÆS OGSÅ: Sund som Camilla Martin

Hvad mener du om slankekure og diæter?

– Jeg tror mere på gode vaner i hverdagen, at lytte til sin krop, spise lidt af det hele, men mindre, og så skeje lidt ud i weekenden. Jeg lever efter 80/20-princippet. Men skal jeg på den røde løber og skrues ned i et stort festskrud, er det meget effektivt for mig at leve en uge uden stivelse. Så ryger der gerne tre kilo.

Hvad sker der med dig, hvis du ikke er sund?

– Så føler jeg mig decideret beskidt indeni. Og jeg bliver et frygteligt underskudsmenneske: Træt, ugidelig og negativ.

Sundhed er også ...

... mine daglige rutiner, for de holder mig mentalt skarp. Jeg praktiserer en japansk buddhisme og har det bedst, når jeg chanter (messer) og mediterer lidt hver dag. Alenetid er også vigtigt for mig, ellers bliver jeg i meget dårligt humør.

Hvor højt prioriterer du at træne og hvorfor?

– Jeg prioriterer træning højt, da jeg er nødt til at holde en god fysik som skuespilller. Jeg er meget glad for reformer-pilates, svømning, yoga og lange gåture i naturen. Jeg kommer aldrig til at dyrke crossfit eller løbe et maraton, for jeg er slet ikke til det hardcore, men mere til den bløde og organiske træning, hvor åndedrættet er med.

Hvad er dit forhold til mad? 

– Jeg er meget glad for mad, og derfor er jeg nødt til at bevæge mig meget. For mig er mad en sanseoplevelse, og jeg elsker, når der er tid til at nyde den sammen med mine gode veninder og min familie.

Hvad er din største last?

– Jordbærtærten fra Lagkagehuset. Den er næsten et must om søndagen. Og så kan jeg slet ikke styre mig, når min søn får flødeboller om fredagen. Jeg kan nemt æde en hel bakke – altså med 12 i!

Er du tilfreds med din krop?

– Jeg er blevet mere og mere tilfreds med min krop med årene. Jeg føler mig meget kvindelig og kigger fx aldrig på, hvor meget jeg vejer. Det er følelsen af velvære indeni, der tæller for mig.

Hvilke sundhedsråd giver du dine veninder?

– At vi skal grine meget, få nogle fede oplevelser sammen og have masser af sex med vores mænd.