SUNDHED & TRÆNING

Sund som Anne Sofie Espersen

Anne Sofie Espersen er 43 år, skuespiller og kendt for blandt (meget) andet serien ‘Norskov’ på TV2. Det her er sundhed ifølge Anne Sofie Espersen.

Sundhed ifølge Anne Sofie Espersen

Hvad er sundhed for dig?
Når jeg får søvn nok. Det gør jeg alt for sjældent. Jeg har brug for syv timer, men får som regel kun fem-seks timers søvn hver nat. Jeg kan for alvor begynde at mærke det nu, hvor jeg er midt i 40’erne.

Hvornår føler du dig allermest sund?
Når jeg er udhvilet, får løbet mine ture og spiser sundt, og når jeg ikke ryger.

LÆS OGSÅ: Anne Sofie Espersen | Derfor flyttede jeg til Østerbro

Hvad er din usunde last?
Rygning. Jeg er holdt op ad flere omgange og har holdt pause i op til et år. Sidst brugte jeg nikotintyggegummi, og det fungerede fint, men så kom der lidt for meget stress på, og så plumpede jeg i igen.

Hvad er dit bedste sunde råd?
Jeg tager altid 14 dages detox i januar, hvor jeg ikke spiser nogen former for sukker, ikke drikker alkohol og ikke spiser nogen former for kerner. Det giver mig et kæmpe boost til min forbrænding og min fordøjelse.

Hvordan har dit forhold til sundhed udviklet sig?
Jeg skal tænke mere over det nu. Da jeg var ung, var jeg tonet hele tiden, men nu skal jeg arbejde lidt mere for at træne mine arme og bagdel.

Hvad er dit forhold til slankekure og diæter?
Jeg er stor tilhænger af den måde, franske kvinder spiser på. De spiser smør og dessert og croissanter, men de spiser en halv i stedet for tre croissanter.

Hvilken form for motion dyrker du?
Jeg har altid været en ivrig løber. Jeg bor ved Søerne i København, og jeg løber som regel ud til Svanemøllen, hopper i vandet og løber våd hjem. Det giver en næsten klimakslignendeeksplosion i kroppen. Derudover er jeg glad for nogle Youtube-øvelser, som jeg laver derhjemme hver anden dag. Det tager et kvarter, så det er meget overskueligt.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Er der en sundhedstrend, du har lyst til at prøve?
Jeg har snuset lidt til mindfulness, fordi jeg lige nu er et sted i mit liv, hvor jeg har brug for at geare ned. Jeg bruger en app, der hedder You, som hver dag minder mig om at lave såkaldte micro-actions, som fx at sidde helt stille på en bænk i fem minutter uden at lave noget. Så har man allerede bevæget sig langt, også selv om man måske i virkeligheden synes, man burde meditere i 20 minutter. Der hører også en dagbog med til app’en, hvor man hver dag kan uploade et billede af den gode ting, man har gjort for sig selv den dag.

Hvordan stresser du af?
Det gør jeg ved at spille på min telefon eller Playstation med min søn. Jeg er lidt af en gamer-type, og jeg var dybt afhængig af Pokémon Go, og nu af et spil, der hedder Hay Day.

Hvordan forkæler du dig selv?
Ved at lave lækker mad og spise sammen med min familie. Forleden lavede vi en firerettersmenu, selv om det var en helt almindelig mandag aften.

Hvordan har du det med din krop?
Jeg har det o.k. med den, selv om det hele hænger lidt mere, end det plejer, men jeg synes overordnet, at det går meget godt. Jeg kan passe det tøj, jeg kan lide, og jeg kan også passe mit gamle tøj – det sidder måske bare lidt anderledes. Min barm er ikke så fyldig, som den var engang, men så må man bare træne skuldrene, så man kan få lidt fylde ind dér.

Hvordan har du det med din alder?
Jeg kan godt stresse lidt over, at jeg ikke synes, jeg er helt oppe på voksenpoint. Når jeg ser på andre i min alder, har de alle sammen hus, sommerhus og pensionsopsparing, og jeg har ingen af de ting. Men jeg er der, hvor jeg gerne vil være i min karriere, og jeg har tre glade børn, som trives. Jeg synes også, jeg er blevet klogere med alderen, og jeg lader ikke udfordringer og problemer blive altabsorberende, som jeg havde tendens til som yngre. Jeg tror, det handler om, at jeg nu er halvvejs i livet, og ikke vil lade den slags fylde for meget eller definere, hvem jeg er.

LÆS OGSÅ: Geeti Amiri - Kvinden med den stærke stemme er klar til at skrue ned