SUNDHED & TRÆNING

Sund som Camilla Martin

Hør hvordan den tidlige badmintonspiller Camilla Martin holder sig fit og sund

Hvad får du ud af at leve sundt? 

– Jeg får mere overskud i hverdagen og tænker mere klart. Min krop er også gladere, når jeg træner og spiser sundt. Men rødvin, god mad og chokolade er også en del af min hverdag. Bliver det for ekstremt, forsvinder mit overskud faktisk, og så er jeg ikke en god mor eller kone.

Hvornår er du allermest sund?

– P.t. er jeg igennem et træningsforløb med tidligere håndboldspiller Rikke Hørlykke. Hun har fundet min gamle kriger frem! Når jeg har trænet fx TRX med hende, overgår det faktisk en løbetur.

Hvad sker der, hvis du ikke er sund? 

– Jeg bliver sur og doven og lader stå til. Min krop har gennem mange års træning vænnet sig til at være i form, og derfor slår det hårdt i de perioder, hvor jeg ikke kan tage mig sammen. 

Hvor højt prioriterer du at træne?

– Det prioriterer jeg relativt højt, men også med respekt for, at hverdagen jo skal hænge sammen. Jeg har lavet en pagt med mig selv om, at jeg helst skal op på tre-fire gange om ugen. Jeg når det som regel!

LÆS OGSÅ: Sund som Frida Hallqvist

– Jeg har lige været på en tredages udrensende juicekur ...

... fra Slowjuice Copenhagen. Jeg havde det supergodt undervejs og fik masser af energi af det. Min mave, hår, hud og negle syntes også rigtig godt om det. Men jeg var nu også glad for at få lidt at gnave i igen!

Betyder badminton noget for dig i dag? 

– Jeg hygger mig stadig med at hoppe forbi hallen i Holte og træne lidt med nogle af dem, jeg spillede på landsholdet med i tidernes morgen.

Savner du dit gamle liv? 

– Jeg kan savne at træne så meget, som jeg gjorde dengang, men forventningspresset savner jeg ikke.

Hvilket sundhedsråd deler du med din bedste veninde? 

– Jeg prøver at holde mig fra at kloge mig for meget på sundhed. Det er noget, folk selv må ligge og rode med. Jeg tror på, at det er vigtigt at holde fast i nogle rutiner, for de gør, at du kommer til at kende din krop rigtig godt – og derfor kan skubbe den til grænsen for, hvad den kan holde til. 

Hvilken træningsform er du dårlig til?

– Holdtræning i et fitnesscenter! 

– Vægt har aldrig rigtig sagt mig noget ...

... men det er nemt for mig at sige, for det har aldrig været et problem for mig. Udseende går jeg heller ikke så højt op i. Måske fordi jeg har rendt rundt i træningstøj det meste af mit liv, og fordi jeg, når jeg var på tv, næsten altid var svedig og rød i hovedet. Men en gang imellem svinger jeg mig op til lidt makeup, og det gør heller ikke noget, at mine mormorarme bliver strammet lidt op.

LÆS OGSÅ: 8 nye superfoods du skal kende