SUNDHED & TRÆNING

Sund som INs assisterende moderedatør Nanna Juulsgaard

Hun løber en tur, sover gerne længe og spiser en god burger, når hun har lyst. For INs assisterende moderedaktør, Nanna Juulsgaard, synes, at sundhed handler om balance. Bliv inspireret af hendes sundhedsvaner her.

Det er nytår, og dermed tid til nye forbedrede sundhedsvaner. Men måske du mangler inspiration til, hvordan du skal holde maven flad, benene stærke og hovedet rask. INs assisterende moderedaktør, Nanna Juulsgaard, går i fitness, løber ture og drikker masser af vand, men for hende handler sundhed også om at holde kroppen i balance. En balance, som betyder, at der både skal være plads til burgere og løbeture, hot yoga og lange morgener i sengen.

Sundhed ifølge INs assisterende moderedaktør, Nanna Juulsgaard

Hvad er sundhed for dig?
Jeg er ret vild med at løbe og spise godt, og der er for mig et stort lighedstegn mellem de to ting og sundhed.

Hvornår føler du dig allermest sund?
Det kan lyde klicheagtig, men jeg har en følelse af sundhed, når jeg føler mig tilpas. Når bukserne ikke strammer for meget, maven ikke er oppustet, og jeg føler, at jeg har givet min krop de allerbedste forudsætninger for dette, altså en masse vand, en løbetur og et godt måltid, der mætter på den helt rigtige måde. Det tidspunkt, hvor jeg føler mig mest sund, er en lørdag morgen, hvor jeg har været ude og løbe, været i bad og sidder ved et godt morgenbord.

Hvornår føler du dig usund?
Det er sjældent at følelsen af at være rigtig usund rammer mig. Ikke fordi jeg ikke er det, tværtimod, men mere fordi jeg lader mig selv være det og dermed er meget tilpas med det. Men hvis jeg har haft en dag, hvor jeg udelukkende har spist burger, pomfritter og snolder, og har ligget på sofaen, kan jeg godt føle mig noget utilpas og usund.

Hvad er dit bedste sunde råd?
At du ikke kan spise – eller rettere lade være med at spise – dig til at være glad og tilpas. Sundhed handler om balance, og den balance kræver usunde sager i ny og næ. Hvis jeg skal komme med et mere håndgribeligt råd, et det: Drik vand!

Hvordan har dit forhold til sundhed udviklet sig?
Jeg er velsignet med nogle gener, så jeg har ikke skullet tænke særligt over, hvad jeg har spist i forhold til min vægt, men med alderen er jeg blevet mere bevidst om, at sundhed ikke kun kan ses på kroppen, men også handler om, hvad der flyder rundt indeni. Derfor går jeg væsentlig mere op i det nu, end tidligere. Men jeg tror samtidig på, at min mentale sundhed har brug for frihed til at træde ved siden af og brug for burgere og søde sager.

Hvad er dit forhold til slankekure og diæter?
Nej! Nej! Nej! Det er en dårlig idé. Jeg tror simpelthen ikke på det. Hvis du har brug for et seriøst vægttab, relativt hurtigt, kan det måske være en god ide, men ellers tror jeg udelukkende på livsstilsændring. Hvad pokker skal en slankekur hjælpe i en måned, hvis du måneden efter vender tilbage til din gamle livsstil? 

LÆS OGSÅ: Nanna Juulsgaard guider dig til 2017s største modetendenser

Hvilken form for motion dyrker du?
Jeg løber, og jeg er ret vild med det – især udenfor, selvom jeg ofte hopper på løbebåndet i fitnesscenteret. I centeret kan jeg nemlig nemt kombinere løb med andre øvelser, og så får jeg også trænet andre steder på kroppen.

Er der en sundhedstrend, du har lyst til at prøve?
Nogen vil måske mene, at det ikke er en trend mere, men jeg gad virkelig godt at prøve hot yoga. Jeg er lidt rastløs normalt, så yoga er ikke umiddelbart noget for mig, men hvis svedet driver af mig, samtidig med at jeg får strækket mine stive lemmer ud, kunne det godt være, at det var noget for mig.

Er der en sundhedsdille, du synes er fjollet?
Jeg synes generelt, at det er lidt fjollet, at ting kan være megasunde den ene dag og komplet dårlige for os den anden. Det gør, at sundhedsdillerne kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Så måske jeg bare synes, at alle diller er lidt fjollede.

Hvordan stresser du af?
Ved at løbe og sove længe. Der er intet bedre end at sove, indtil man vågner, når man virkelig trænger til det.

Hvordan forkæler du dig selv?
Min selvforkælelse ligger i de små ting, som fx et langt bad, en hårkur, slik eller at give mig tid til at gå i sauna efter træning. Men oftest forkæler jeg mig selv ved at spise godt – både sundt og usundt, fx sushi, en god burger eller noget slik.

Hvordan har du det med din krop?
Jeg har det generelt rigtig godt med min krop!

Hvordan har du det med din alder?
Fantastisk! Det er skønt at være 25, og jeg er sikker på, at jeg også kommer til at synes, at det er fantastisk at være 30, 40, 50, 60 og så videre. Alder er jo bare et tal for pokker.

LÆS OGSÅ: Sund som Emilie Lilja