SUNDHED & TRÆNING

Sund som INs moderedatør Louise Amstrup

En god gåtur med hunden i skoven, masser af grøntsager og mig-tid med en cigaret i hånden, sådan holder INs moderedaktør, Louise Amstrup, sig sund. Bliv inspireret af hendes sundhedsvaner her.

Det er nytår, og dermed tid til nye forbedrede sundhedsvaner. Men måske du mangler inspiration til, hvordan du skal holde maven flad, benene stærke og hovedet rask. INs moderedaktør, Louise Amstrup, går i fitness med teenagedatteren, lever i nuet og gider ikke alle de der sundhedsdiller.

INs moderedaktør, Louise Amstrup, sundhedstips

Hvad er sundhed for dig?
Det er at spise varieret, masser af frisk luft og så være i balance og have det sjovt.

Hvornår føler du dig allermest sund?
Jeg føler mig allermest sund, når der har været en hel uge uden for meget alkohol. Der er jo tit mange ting, der sker om aftenen – både i mit job med pressemiddage, events og modefester, men jo også privat med middag med vennerne – hvor alkohol er inkluderet, så en uge uden det, er ren sundhed for mig. Og så når jeg har gået en lang gåtur med hunden i skoven i ro og fred.

Hvornår føler du dig usund?
Hvis jeg spiser for meget og bliver overmæt. Jeg bryder mig ikke om sådan noget tungt mad, fx alt for meget julemad.

Hvad er dit bedste sunde råd?
Spis varieret, som er masser af grøntsager, fisk, kød, mest lyst kød, vegetarmad – og så chips, det skal der også være plads til! Og noget der er endnu vigtigere: Lev i nuet og vær glad! Jo, og så sætter jeg mig sjældent i sofaen før klokken 22.

Du ryger. Hvordan harmonerer det med din ellers sunde livsstil?
Rygning er min mig-tid og et lille break i en stresset hverdag, hvor jeg lige kan sidde fem minutter og tænke. Det er en belønning og helt klart også en social ting, hvor man får en god connection med folk, du ellers normalt ikke ville få snakket med, og det, tror jeg, også er vigtigt for at være et sundt menneske.

Hvad er dit forhold til slankekure og diæter?
Jeg er aldrig på slankekur. Det er spild af tid, for ja, måske smider du nogle kilo, men man ender jo altid med at tage dem på igen. Hellere have en livsstil, du kan holde ud at have hele tiden.

LÆS OGSÅ: MIN MODEUGE | Q&A med moderedaktør Louise Amstrup

Hvilken form for motion dyrker du?
Jeg danser inde på Chateau Motel (københavnsk natklub, red.), så løber jeg efter mændene og op og ned ad trapper for at få en cigaret, nu man ikke må ryge inde nogen steder længere. Ej, spøg til side. Jeg løber cirka en gang om ugen, og så går jeg i fitness med min teenagedatter, så det er ren mor-datter-tid. Og så går jeg jo med hunden, og det kan jeg sagtens gøre en times tid.

Er der en sundhedstrend, du har lyst til at prøve?
Hvis det skulle være, så skulle det være at tage en uge til sådan et meditations-yoga-retreat sted, hvor der er ingen mobil, ingen kontakt til omverden og den slags. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve for lige at mærke efter helt inde i mig selv. Nogle gange glemmer man at mærke efter, fordi der sker så meget i hverdagene.

Er der en sundhedsdille, du synes, er fjollet?
Dem alle sammen. Jeg går ikke så meget op i den slags.

Hvordan stresser du af?
Det gør jeg helt klart ved at gå tur med hunden, se Deadline på DR2 og være i sommerhus.

Hvordan forkæler du dig selv?
Cigaretter, masser af god vin og sex. Sådan.

Hvordan har du det med din krop?
Den har jeg det sgu meget godt med. Man kan da godt se, at der skal arbejdes mere for at holde den ved lige med alderen, men så længe jeg kan være i den størrelse, jeg altid har passet, så er jeg glad.

Hvordan har du det med din alder?
Jeg har det godt med min alder. Det går lidt stærkt nogle gange, så det ville være fedt, hvis man kunne sætte den lidt på pause. Men nej, jeg kunne ikke tænke mig at være 25 år igen – og dermed uden den erfaring, jeg har nu.

LÆS OGSÅ: Sund som INs chefredaktør, Anne Axholm