SUNDHED & TRÆNING

Sund som Laura Drasbæk

Laura Drasbæk er 42 år og skuespiller. Hun er kendt fra bl.a. ‘Forbrydelsen’ og ‘Lærkevej’. Her får du Laura Drasbæks syn på sundhed og velvære.

Sundhed ifølge Laura Drasbæk

Hvornår føler du dig allermest sund?
I de perioder, hvor jeg træner en del, men ikke har for travlt på arbejdsfronten. For meget arbejde kan godt gøre mig lidt hektisk. Søvn er vigtigt, jeg har brug for en del. Sommer kan også noget magisk: Bare tæer i græs om morgenen …

Hvornår føler du dig usund?
Der er perioder, hvor samarbejdet med min krop er skidt, hvor jeg ikke kan mærke, hvad jeg har brug for at spise for at have det godt. Så ryger der meget sukker ned, vildt mange mellemmåltider, og jeg skipper en gåtur, skipper sociale arrangementer, bliver ugidelig. Det er ro på en usund måde. Der, hvor jeg tænder tv’et i stedet for at læse en bog.

Hvad er din (hemmelige) usunde last?
Det er hverken hemmeligt eller noget, jeg betragter som en last, men jeg må i perioder sætte en del viljestyrke ind for at styre mit sukkerindtag. Jeg kan spise ualmindeligt meget is.

Hvad er dit forhold til slankekure og diæter?
Da jeg var yngre, synes jeg, det var meget interessant med diæter og kure af alverdens slags. Det er faldet mere til ro. Min erfaring er, at det altid fucker op i mine rytmer og laver mere ballade end gavn.

LÆS OGSÅ: Sund som Karen Mukupa

Hvilken form for motion dyrker du?
Bikramyoga, og så løber jeg engang imellem. Var i svømmehallen for nylig – det gjorde jeg meget i en årgang og fik lyst til at starte igen. Skal bare overvinde det med det kolde vand. Det er altid en pinsel at skulle ned i det.

Er der en sundhedsdille, du synes er fjollet?
Palæo, rawfood, spis efter blodtype og alt, hvad der nu er. Jeg er vild med det hele – undtagen regler. Jeg synes, det er fjollet at sætte regelsæt op i stedet for at lægge det ud som muligheder. I ernæring som i livet tror jeg på mangfoldighed.

Hvordan stresser du af?
Min kærestes dampbad og efterfølgende Netflix foran kaminen. Eller hverdage, hvor mine drenge er smuttet i skole, og jeg har tid til at lave den gode kop kaffe, som jeg har gemt, til der var ro i huset. Morgenradio. Sol i mit kolonihavehus. Gåture på Assistens Kirkegård. Bøger i sofaen. Der er mange små oaser i min hverdag.

Hvordan forkæler du dig selv?
Lækre produkter i badeværelset. Ansigtsmasker og gode cremer har været en lille fetish altid. Og at give mig selv lov til altid at have økologiske avokadoer, den gode kaffe og nødderne, købe ordentlige mangoer og chokolade. Alle de ting, jeg ikke behøver, og hvor jeg kunne spare, er en daglig forkælelse, jeg har besluttet at give mig selv – og mine sønner.

Hvordan har du det med din krop?
Jeg føler mig virkelig heldig, jeg har nogle skørt gode gener. Jeg kan undlade at træne i måneder og spise, hvad jeg vil, og kan stort set ikke se, at min krop ser anderledes ud, end da jeg var 20.

Hvordan har du det med din alder?
I modsætning til min krop kan jeg se i mit ansigt, at jeg bliver ældre. Det, synes jeg faktisk, er møgsvært. Det er hele mit selvbillede, der skal flytte sig. Jeg prøver ikke at farve mit hår, så de grå hår i spejlet hver dag er medvirkende til den proces det er for mig at forstå, at jeg ikke er ung længere.

LÆS OGSÅ: Sund som Mille Dinesen