SUNDHED & TRÆNING

Sund som Louise Meng

Ernæringsekspert Louise Meng fortæller, hvad mental og fysisk sundhed har af betydning for hende i dagligdagen.

Loiuse Meng, Cand. Scient i Human Ernæring og fysioterapeut, 39 ÅR

Hvad får du ud af at leve sundt?
- Masser af energi og overskud. Jeg bliver glad af at træne og føler en enorm tilfredsstillelse og glæde ved at nyde smagfuld og sund mad. For mig er sundhed en balance mellem træning, søvn, sund kost og et socialt liv med familie og venner.

Hvornår føler du dig allermest sund?
- Når jeg fx hopper i havet efter en lang løbetur i skoven, eller når jeg sidder en fredag aften i sofaen med min mand og vores tre unger.

Hvad er det bedste sunde råd, du har fået?
- At sundhed til dels er en følelse, og at vi kvinder har det med at føle, vi altid er bagud på sundhed, uden at vi er det. Det tænker jeg fx over de dage, hvor jeg synes mine, jeans er for stramme.

LÆS OGSÅ: Sund som Louise Dorph-Petersen

Hvad sker der med dig, hvis ikke du træner?
- Så får jeg ganske enkelt ondt i min ryg. Men så snart jeg har været ude at løbe, er blevet varm og har lavet øvelser, er smerten væk igen. Mentalt bliver jeg forvandlet til en præmenstruel og uudholdelig kone. Det er sådan en mærkelig følelse, hvor jeg jo sagtens kan høre, hvor sur, urimelig og dum jeg er, men det er uden for min kontrol at stoppe det (selv om det gør mig flov). Det forsvinder heldigvis også efter en tur i højt tempo i skoven.

Hvad er dit forhold til mad?
– Jeg elsker ærlig mad på gode råvarer med masser smag og nydelse. Jeg er nok lidt madsnobbet, for jeg spiser ikke hvad som helst. Mad skal have værdi (fx at den giver mig nødvendige vitaminer) eller være lavet på gode råvarer. Jeg er ikke fan af tilsætningsstoffer og mystiske ingredienser, men elsker økologi og mad med en historie: Økokyllingen, der bliver sunget for hver morgen. Den synes jeg smager bedre ...

Hvilket sundhedsråd deler du med din bedste veninde?
– Lad være med at lave urealistiske ændringer i din kost eller træning og find ud af, hvad der virker for dig, og hold dig til dét!

LÆS OGSÅ: Sund som Camilla Martin

Hvad er din dårligste vane?
– At jeg kan være lidt for meget enten-eller: Enten træner jeg, eller også gør jeg ikke. Enten spiser jeg sundt, eller også gør jeg ikke. Og så kan jeg slet ikke håndtere at have fransk nougat i huset!

Hvilken træningsform har du til gode?
– Jeg hader svømmehaller og kommer der meget, meget sjældent. Men da jeg gerne vil være god til at svømme, kan svømning blive min næste sportsgren – det bliver bare i havvand!

Hvad giver dig dårlig samvittighed?
– Hvis jeg taler grimt om andre. Det er ikke rimeligt at gøre, for alle arbejder med det udgangspunkt, de har, og vi har ikke alle sammen de samme redskaber og det samme overskud.

Hvornår føler du dig også sund?
– Når jeg bruger mine veninder til at vende alt muligt i livet med. Vi snakker om børn, mænd, mad, rejser, holdninger til livet og meningen med det hele. Det er vigtigt og givende. Og så prioriterer jeg min søvn megahøjt!
 

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste indenfor mode, skønhed og sundhed!

 

 

Læs mere om: