SUNDHED & TRÆNING

Sund som Mille Dinesen

Hun er 42 år, skuespiller og kendt fra bl.a. tv-serien ‘Rita’. Lige nu er hun aktuel i biograffilmen ‘Swinger’. D. 27. september udgav hun bogen ‘Min egen vej – inspiration til et sundt liv i balance’. Mød Mille Dinesen.

Sundhed ifølge Mille Dinesen

Hvornår føler du dig allermest sund?
En tur i havet en vintermorgen er en ret god følelse. Endorfinerne pisker rundt i kroppen, og det prikker i huden. En god måde at mærke sin krop på. Fornemmelsen af at være stærk efter en periode med god træning og sund mad giver mig også den følelse.

Hvad er dit forhold til slankekure og diæter?
Jeg tror på livsstilsændringer og ikke strikse slankekure, man hopper af og på. Jeg har aldrig prøvet at være på en decideret slankekur, men jeg har da prøvet diverse udrensningskure, som jeg mener er en god ting en gang om året. Men ellers drejer det sig om at få omlagt sine vaner for resten af livet. Balanceret og dermed ikke fanatisk. Der skal være plads til udskejelser. Og så er det mindst lige så vigtigt at være sund mentalt som fysisk. Det er uadskilleligt og arbejder sammen på godt og ondt.

LÆS OGSÅ: Mille Dinesen: Min kæreste klæder mig på

Hvordan har dit forhold til sundhed udviklet sig?
Over de seneste 15 år har det udviklet sig i rasende fart. Fra at være forholdsvis ignorant, hvad sundhed angår, til at være obs. Jeg føler, jeg er blevet meget klogere. Det er blevet mit hvilende interessepunkt, min hobby. Jeg er nysgerrig på alt, der har med sundhed at gøre, og undersøger markedet hele tiden.

Hvornår føler du dig usund?
Når jeg har været væk fra mine sunde rutiner for længe. Jeg bliver lad og negativ oven i bøtten.

Hvad er din usunde last?
Jeg har spist nikotintyggegummi i 15 år. Er nu stoppet med det, men spiser så bare hysterisk mange almindelige tyggegummier. Det kunne være værre, men summen af laster er konstant.

Hvilken form for motion dyrker du?
Jeg har de sidste 15 år dyrket cufei og pafei – to træningsformer hos Body-sds. Helhedstræning, der arbejder indefra og ud.

Hvordan forkæler du dig selv?
Med alt fra at gå ud og spise god mad med venner til at lave en hjemmespa på badeværelset med scrub, damp, kolde og varme bade og ansigtsmasker.

Hvordan stresser du af?
I min have kan jeg glemme alt om tid og sted, hvilket er rigtig godt for mig en gang imellem. Det er den rene meditation for mig at ligge med numsen i vejret og dimse med mine planter. Ellers er min kærestes sommerhus, der ligger afsondret og lige ud til vandet, et lille paradis på jord. Man kan ikke andet end at trække vejret dybt der.

LÆS OGSÅ: SUNDHED | Det kan Aloe Vera