SUNDHED & TRÆNING

Sund som Siw Retz Laudrup

Vi har spurgt skønne Siw Retz Laudrup, hvad der får hende til at føle sig sund.

Siw Retz Laudrup er 50 år og medejer af rejsebureuaet Sne og Snö

Hvad betyder sundhed for dig?

– At få en god nattesøvn, være ude i frisk luft og opleve noget nyt, stort som småt, hver dag.

Hvornår føler du dig allermest sund?

– Når jeg har brugt min krop. Jeg rejser meget med min mand, så der er dage, hvor jeg sidder mere i en flyver end noget andet, så derfor kan en lang gåtur i frisk luft gøre, at jeg føler mig sund og glad. Omvendt føler jeg mig usund, når jeg har tømt en pose Matador Mix. Jeg elsker slik, især dansk!

Hvordan holder du dig i form?

– Jeg er begyndt at cykle landevejscykling sammen med min mand. Det er en træningsform, som virkelig giver mig noget! Den friske luft og tanken om, at jeg forbrænder 1.700 kalorier på to timer, gør mig ekstremt motiveret.

Hvad er det bedste råd du, har fået?

– At alting er med måde. Jeg vil gerne give mig selv lov til at spise et stykke wienerbrød, hvis det er det, jeg har lyst til. Så cykler jeg bare nogle ekstra kilometer dagen efter.

Hvordan ser dine kostvaner ud?

– Jeg har altid været dårlig til at spise morgenmad, men nu da jeg er begyndt at cykle, tvinger jeg en yoghurt i mig. Det gør en forskel for min energi.

Du er en del af en særlig familie. Hvordan har det påvirket dit eget forhold til sundhed?

– Jeg er gift med en sportsmand, og alle i familien har dyrket en form for sportslig aktivitet. Vi er ikke en familie, der har fået sovs til maden, men vi har altid spist en masse spændende madretter fra de lande, vi har boet i.

Hvad gør du, når du ikke føler dig motiveret til fx at træne?

– Sover videre ...!

Hvad kan give dig dårlig samvittighed?

– Når jeg ikke kan nå alt det, jeg gerne vil. Jeg bor på Mallorca, men har firma og familie i Danmark. Når jeg er hjemme i Danmark, bliver jeg nemt stresset, fordi jeg har det stramme program. Men jeg prøver altid at gøre mit bedste, og det er trods alt det vigtigste.

Hvad er dit forhold til din krop og din vægt?

– Jeg er tilfreds med min krop. Jeg er 50 år og føler mig sund og rask, men selvfølgelig vil jeg gerne veje fem kilo mindre. Jeg har bare indset, at jeg er en livsnyder, og det har jeg det egentlig også rigtig godt med.

Har du et sundt mål, du gerne vil nå i 2016?

– Jeg vil gerne blive endnu bedre til at cykle og kunne bestige endnu højere bjerge på Mallorca!

LÆS OGSÅ: Kropsteraupeutens fire bedste råd mod stress

Læs mere om: