SUNDHED & TRÆNING

Sund som Sonja Richter

Den 42-årige skuespillerinde Sonja Richter har været på slankekur, hun løber og træner hård intervaltræning. Hendes krop har, i følge hende selv, brug for mere motion og opmærksomhed end tidligere

Hvilken motion dyrker du?
– Jeg kan godt lide den helhed, styrke og fleksibilitet, der er i astangayoga, og ligesom med skuespillet bliver jeg aldrig færdig med at gå i detaljer. Jeg løber, fordi det føles, som om jeg kan stikke af fra mine dæmoner – de er helt klart ikke glade for frisk luft! Styrketræning dyrker jeg, fordi det er nødvendigt i min alder. Lige nu går jeg hos personlig træner Lotte Arndal, som bl.a. har sat mig på hård intervaltræning. Jeg tuder af anstrengelse, men det gør mig stærk, også mentalt.

Hvad er dit forhold til sundhed?
– Jeg tænker meget på at være sund hver dag. Især er jeg bevidst om at spise ordentligt. Det vil i mit tilfælde sige at spise nok. Jeg kan nemt glemme at spise, hvis jeg er optaget af noget og ikke holder fast i mig selv. Når jeg ikke spiser nok, får jeg det dårligt. 

Hvad betyder det for dig at føle dig sund?
– Det får mig til at føle mig stærkere, både fysisk og mentalt. Jeg har brug for at kunne mærke min kerne, og at den er stærk. Jeg ved, at sundhed gør mig i bedre humør.

LÆS OGSÅ: SUNDHED | Derfor skal du spise ingefær

Hvad kan få dig til at føle dig mindre sund?
– Når jeg ikke får motioneret nok, har for travlt med at arbejde og kommer til at drikke for meget kaffe – så kan jeg føle mig stresset. Når jeg er optaget af noget spændende, ryger sundhed ned på min prioriteringsliste. Og så er det svært at leve sundt, hvis jeg er ulykkelig, selv om jeg ved, at netop sundhed er den bedste kur mod det.

Hvad gør du, når du trænger til at forkæle dig selv?
– Jeg tager et varmt karbad og giver mig selv lov til at sove lige så meget, jeg vil!

Hvad er din livret og hvorfor?
– Jeg elsker pandekager. Min farmor lavede pandekager til mig næsten hver dag, da jeg var barn. Pandekager er tryghed og varme for mig.

Hvad er dit forhold til slankekure?
– Jeg har kun været på slankekur i forbindelse med en filmrolle, og det er min opfattelse, at det er en jungle, og at man derfor skal gå til en kostvejleder. Det hele i kroppen spiller jo sammen.

Hvad er dit forhold til din alder?
– Jeg synes, det har været lidt skræmmende, at min krop har brug for mere motion og opmærksomhed end før.  

Hvem hjælper dig med at holde formen? 
– Lige nu er jeg på bootcamp hos Lotte Arndal (Arndal Spa og Fitness, red.), og jeg har tidligere trænet med personlig træner og kostvejleder Michelle Kristensen som en del af forberedelsen til filmen ”Kvinden i buret”. Jeg har brug for, at der er nogen, som ved noget om træning og kost, som kan skubbe mig fremad.

Hvad er dit forhold til din krop?
– Jeg elsker min krop, og jeg gør alt, hvad jeg kan, for at passe godt på den. Jeg ved også, at når noget gør ondt i min krop, så skal jeg ikke skælde ud på den – den gør jo virkelig alt, hvad den kan, for mig.

LÆS OGSÅ: Sund som Sisse Fisker