SUNDHED & TRÆNING

Sund som Susanne Storm

46-årige skuespillerinde Susanne Storm er kendt fra ‘2900 Happiness’ og ‘Klumpfisken’, aktuel i ‘En-to-tre-nu!’. Læs, hvad sundhed betyder for hende her.

Hvad forbinder du med sundhed? 
Det er først og fremmest at have sunde tanker om sig selv. Tanker, der skaber rum og gode vibes indeni. Jeg føler mig sund, når jeg går tidligt i seng og vågner udhvilet af mig selv. Det føles som at få en chance til.

Hvordan har dit forhold til sundhed ændret sig?
Jeg har arbejdet meget med mit sind og har efterhånden – det meste af tiden – lært ikke at tale grimt til mig selv og min krop. Jeg har fundet en balance, hvor jeg kan leve sundt og stadig feste. 

LÆS OGSÅ: Sund som Sonja Richter

Hvad kan få dig til at føle dig mindre sund? 
Når jeg ikke har trænet hele ugen eller har været til mange arrangementer med alkohol. Og så har jeg en dårlig vane med at spise, mens jeg laver aftensmad. 

Hvad gør du, når du skal stresse af? 
Jeg har flere metoder. Bikram-yoga hjælper mig til at trække vejret og afstresse. Jeg stresser også af, når jeg fanger mine tankespinderier hurtigt og nailer, hvad det egentlig er, der stresser mig, og ellers prioriterer, hvad der er vigtigst. Andre gange virker det at tage en lur. Nulstilling, vågne – og starte på en frisk. Sex er heller ikke værst at stresse af på!

Hvilken træningsform dyrker du? 
Bikramyoga. Det er halvanden times træning i et meget varmt lokale. Træneren taler os igennem hver lille bevægelse. Min hjerne kobler fra tankemylder og koncentrerer sig kun om at lytte. Jeg kommer i en slags meditativ tilstand, samtidig med at pulsen kommer op, og kroppen bliver åbnet og mere smidig. Jeg træner også efter et 15-minutters styrketræningsprogram et par gange om ugen.

Hvad er dit forhold til slankekure og diæter? 
Jeg mærker efter, hvad der føles rigtigt og godt både at spise, tænke og gøre. I mit køkken har jeg skrevet på en tavle: ‘Bringer det her valg mig tættere på det, jeg ønsker mig, eller længere væk?’. Det tror jeg på at følge i alle livets sammenhænge. 

Hvad er dit forhold til din alder?
I 40’erne er meget faldet på plads for mig. Der er ikke så meget bullshit mere. Jeg er blevet bedre til at lytte til mig selv og lytte til mine lyster og behov og handle derefter. Så er der forfaldet – rynker, løsere hud og alt det der. Det tager længere og længere for dynens mærker at forsvinde fra min kind, og det kan være en udfordring at se mig selv i spejlet: ‘Fuck, den der rynke, den var der sgu da ikke i går!’. Eller: ‘De der bryster, ser de ikke lige lovligt trætte ud?!’.

Hvilken sundhedstrend synes du er tosset?
Alle de der løbere, der tonser rundt og gennemfører det ene maraton efter det andet. Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvad fanden de prøver at løbe væk fra? Skyggen følger jo med.

LÆS OGSÅ: SUNDHED | Derfor skal du leve antiinflammatorisk