SUNDHED & TRÆNING

SUNDHED | 6 gode grunde til at spise citroner

Citroner er sure og SUNDE. Citroner sætter forbrændingen op, styrker dit immunforsvar, giver smukkere hud – ja listen af skønheds- og sundhedsmæssige fordele ved den gule citrusfrugt er lang. Har citronen ikke allerede en fast plads i din indkøbskurv, burde den måske få det.

6 grunde til at spise citroner 

Citroner giver næringsstoffer, der er afgørende for dit heldbred og gode for vedligeholdelse af din krop. At starte dagen ud med at presse en halv citron i dit vandglas er godt for meget mere, end du måske vidste. Læs her, nogle af de mange fordele du kan opnå ved at tilføje citron i din kost.

LÆS OGSÅ: FERMENTERING | Marokkanske syltede citroner og syltede grønne tomater

1. Smuk og frisk hud

Citroner er fantastisk for din hud. Takket være citroners høje indhold af antioxidanter, er de med til at beskytte huden mod sol, forureningsskader og til at opretholde en sund kulør. Et dagligt indtag af citron i din kost er derfor en effektiv måde at holde din hud og krop ung og frisk.

2. Naturlig antibakteriel behandling af acne

Citroner virker antibakterielle og kan derfor hjælpe til at bekæmpe acne. Du fugter blot et stykke vat med citronsaft og dupper det på de angrebne områder en gang hver aften. Hudorme og eksem kan også have glæde af denne behandling. Vask ansigtet med vand den efterfølgende morgen, og følg din almindelige hudpleje-rutine.

LÆS OGSÅ: 12 fødevarer du skal spise, hvis du vil have en flad mave

3. Citroner holder huden ung

Citroner er med til at forebygge og reducere rynker. C-vitamin er en vigtig ”ingrediens”, når vores krop skal producere kollagen og elastin, som er det, der giver vores hud et ungdommeligt udseende. Uden tilstrækkelig C-vitamin kan vores hud ikke reparere sit bindevæv, hvilket resulterer i en mindre smidig hud - og dermed rynker.

C-vitamin er en vigtig ingrediens i mange hudplejeprodukter, fordi det neutraliserer frie radikaler, en slags gift for kroppen, og stimulerer cellefornyelsen ved at eksfoliere din hud.

Brug citroner til en ugentlig ansigtsbehandling, da det fjerner genstridig snavs, døde hudceller og genopbygger overfladen af din hud. Dit ansigt vil se sundere og friskere ud – og så er det en all naturel ansigtsbehandling.

4. Citroner giver frisk ånde

Det er mange ting, der kan give dårlig ånde – kaffe, alkohol, ost, løg, rygning osv. Citrusfrugten kan her være din redning, da citronsaft kan neutralisere dårlig ånde. Det fjerner i øvrigt slim fra halsen, hvis du også er plaget af det.

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

5. Slankende citroner

Citronsaft hjælper til at sætte gang i fordøjelsen, når man har spist et måltid med et højt fedtindhold, da saften og frugtkødet fra citronen bliver omdannet og brugt til at reducere mavesyren. Citronen kan hjælpe dig til, at føle dig mæt og dermed spise mindre, da den indeholder pektin – en type af opløselig fibre. Drik derfor et glas med presset citron før et måltid, så kan du forhindre overspisning.

En anden skøn ting ved frugten er, at citronsaft er kendt for at være vanddrivende. Det betyder, at den kan hjælpe kroppen med at komme af med overskydende vand i kroppen gennem øget vandladning. Mindre vand i kroppen betyder mindre oppustethed og hævelse - og dermed en slankere skikkelse. 

6. Styrk dit immunforsvar med citroner

De fleste af os har ofte fået fortalt, at citron bidrager til at forhindre og helbrede forkølelse og influenza - og det er faktisk sandt.
Citroner er nemlig rige på C-vitamin, som holder immunforsvaret sundt og stærkt, hvilket især er vigtigt for os i vinterhalvåret. Så når det kommer til en god vinter- eller efterårsdrik, er en varm citron drik fantastisk for din krop.

LÆS OGSÅ: Ernæringsekspert: 3 tricks til at blive sundere

TIP: Lav din egen Hollywood citron-kur

Skal du smide et par hurtige kilo før et vigtig begivenhed, så kan du bruge følgende teknik: Om formiddagen laver du en limonadedrik bestående af ca. 2 spsk citronsaft, en knivspids cayennepeber og 2 tsk. honning i et stor glas vand.

Resten af dagen drikker du fra en fyldt vandflaske på ½ liter med en blanding af vand og saften fra 2-3 pressede citroner. Hav flasken med dig uanset, hvor du går og tag hyppige slurke hele dagen. Du vil føle dig mere mæt, opleve færre cravings, og langsomt skylle ekstra vand-vægt ud. Du skal dog være forberedt på, at du vil have hyppige ture til badeværelset. 

Kilder: Hverdagensalmindeligheder, Magasinet Liv

LÆS OGSÅ: Havtorn | 5 grunde til det lille bærs popularitet

Læs mere om: