SUNDHED & TRÆNING

SUNDHED | Det kan Aloe Vera

Du kender den ganske sikkert som et fantastisk middel mod solskoldning, og nu har Hollywood også taget den til sig som en af tidens hotteste skønhedskure. Læs her, hvad aloe vera kan gøre for dig.

Aloe Vera-plantens mange egenskaber

Adskillige studier bekræfter, at aloe vera kan modvirke og reparere ældning af huden, mindske antallet af rynker og øge produktionen af kollagen. Samtidig virker det både beroligende og kølende på huden. Det er derfor ikke uden grund, at netop aloe vera er en af tidens yderst populære skønhedsingredienser i alt, lige fra teer og hovedbundsprodukter til aftersun, negle-boostere og bodylotion.

Hollywoods hotteste skønhedskur

Der kan nævnes masser af gyldne cremer og avancerede ansigtsbehandlinger, som kommer i brug, når Hollywoods elite skal holde sig unge og smukke. Men faktum er, at bag kulisserne er det den ydmyge aloe vera-plante, de kaster sig over.

Det gælder både udvortes, hvilket den amerikanske skuespiller Gwyneth Paltrow blandt mange andre er stor fan af, og indvortes, hvor de slubrer aloe vera i sig som en indre skønhedskur - at det samtidig hævdes at have beroligende effekt på temperamentsfulde stjerner, er blot en ekstra bonus.

Det er nu ikke en ny trend, Hollywood har skabt. Traditionelt er helseplanten brugt til at hele forbrændinger, psoriasis og hudlidelser i århundreder, ligesom der findes information 5.000 år tilbage fra det gamle Egypten, hvor den er brugt som effektiv urtemedicin.

Herhjemme har udbredelsen af aloe vera-planten også en del år på bagen. I 1984 opdagede Jesper Hummeluhr, direktør i Aloe Vera Group, plantens eminente virkning på solskoldninger under en rejse til Australien. Han tog planten med til Danmark, og i dag står han for nogle af de reneste og mest effektive aloe vera-produkter på markedet:

- Der er mange former for kvaliteter på aloe vera. Rigtig forarbejdning og koncentreret indhold giver den absolut bedste virkning. Vi bruger Activ Aloe fra Aloecorp, som er den eneste producent i verden med andensorteringer, hvor vi altid bruger førstesortering i vores produkter. Det er samtidig økologisk, og de fleste af vores færdige produkter bærer Svanemærket.

Sortimentet tæller klassikere som Aloe Vera Gel og Aloe Vera-drikkelse, som du måske allerede kender og har prøvet, men tjek også den nye Sun Lotion SPF 30, hvor indholdet af plantegeléen har vist sig at have en gavnlig effekt på soleksem – et problem, som stadig flere døjer med herhjemme.

LÆS OGSÅ: Skønne produkter med Aloe Vera i solen

Opskriften på et langt liv

For nylig blev opskriften på et langt, smukt liv fundet i New York, hvor en lille grøn glasflaske dukkede op under udgravninger på en byggeplads. Flasken er 150 år gammel og indeholder en god sjat alkohol blandet med forskellige sunde urter, herunder pulveriseret rabarber, der skulle være godt for fordøjelsen, og ja, rigtigt gættet: aloe vera.

Et dagligt aloe vera-shot anbefales da også af førende sundhedsguruer, både for dit generelle velvære og for kvaliteten af din hud. Det tilfører din krop en bred vifte af næringsstofferog indeholder omkring 200 aktive komponenter, inklusive vitaminerne A, C, E, folinsyre, B₁, B₂, B₃, B₆, og er en af de få planter, der indeholder B₁₂, som styrker hjerne og nervesystem.

Den er også rig på mineraler med sit indhold af kalcium, zink, krom, selen og jern, lige så vel som den er pakket med aminosyrer og gode fedtsyrer, der alle sammen hjælper med til en sund fordøjelse. Eksperter hævder, at aloe vera desuden er en god transportør og dermed hjælper til bedre at optage andre gode vitaminer og mineraler i kroppen, og sågar ses studier, der tyder på, at aloe vera har en gavnlig effekt i forbindelse med kemoterapi og helbredelse.

Nå ja, så hævdes den populære grønne plante i øvrigt at øge vægttab. Måske er det endnu en af grundene til, at Hollywood-stjerner og modeconnaisseurer altid har den i baghånden.

Aloe vera wonderland Lanzarote og Fuerteventura er de rene slaraffenlande. Du vil med stor sandsynlighed finde aloe veraprodukter på badeværelseshylden på hotellet og et hav af aloe vera i butikkerne og på de små markeder.

Lav dit eget aloe vera-shot - perfekt til at starte morgenen på!

Du skal bruge: 50 ml drikke-aloe vera med æblekoncentrat, 1 skefuld frisk granatæble, 50 ml granatæblejuice og en lille håndfuld frosne blåbær.
Blendes og serveres med det samme.

Se andre skønne og sunde produkter med aloe vera her i galleriet:

Skønne produkter med Aloe Vera

LÆS OGSÅ: SUNDHED | Gurkemeje – Sådan bruger du det