SUNDHED & TRÆNING

SUNDHED | Forebyg brystkræft med disse 6 fødevarer

Ernæringsekspert og forfatter Martin Kreutzer fortæller, hvilke fødevarer der især er gode til booste immunsystemet og forebygge brystkræft.

Med cirka 4.900 nye tilfælde om året er brystkræft den hyppigste kræftform blandt danske kvinder. Forskerne arbejder på højtryk for at finde effektive behandlinger, og i dag er brystkræft en af de kræftformer, som man har størst sandsynlighed for at overleve. Når det handler om forebyggelse, spiller kosten en rolle. Fra råvarer som blå bær og fede fisk får vi plantestoffer, der stiver immunforsvaret af, så vores krop i større grad er i stand til at bremse den skadelige celle-ødelæggelse.

LÆS OGSÅ: Nyt site giver dig billig økologi

Når det handler om næringsstoffer, der kan få bugt med brystkræft, er dokumentationen desværre ikke så god endnu. De seneste par år har forskere dog fået øje på enkelte stoffer i planteriget, der kan hæmme kræftcellernes spredning eller ligefrem få dem til at gå i sig selv. Konklusionerne er ikke entydige, men de indikerer, at der ligger gode egenskaber gemt i vores mad, som det er værd at kigge nærmere på. Og det er lige, hvad vi har bedt ernæringsekspert og forfatter Martin Kreutzer om at gøre. 
Se hvilke fødevarer du bør spise mere af i galleriet

Styrk immunforsvaret og forebyg brystkræft med disse fødevarer

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste inden for mode, skønhed og sundhed!