SUNDHED & TRÆNING

SUNDHED | Ud af skammekrogen – komælk holder dig slank

En ny undersøgelse viser, at kvinder, som spiser animalske mælkeprodukter, lettere holder vægten end dem, der fravælger mælk, smør og ost.

Palæo-trenden og hypen omkring soja- og mandelmælk har sendt sød-, let- og skummetmælk i skammekrogen de senere år. Men en ny undersøgelse kan få komælken tilbage i krops- og sundhedsbevidste danskeres køleskabe.

American Journal of Clinical Nutrition står bag undersøgelsen, som viser, at kvinder, som spiser og drikker mælkeprodukter, er mere tilbøjelige til at holde deres normalvægt og ikke tage på end kvinder, som har valgt dem fra.

LÆS OGSÅ: SUNDHED | Gurkemeje – hvad er det, den kan?

18.000 normalvægtige kvinder har deltaget i undersøgelsen, som er lavet over 11 år. De kvinder, som spiste mælkeprodukter, tog mindre på end de kvinder, som indtog få eller slet ingen komælkeprodukter i perioden.

Forskerne bag undersøgelsen kan ikke give noget entydigt svar på, hvorfor komælk er godt for den slanke linje. Men de peger på, at mælkeprodukterne indeholder mange proteiner, D-vitamin, calcium og fosfor, som alle er med til at holde vægten nede, samt at de mætter godt og derfor holder lysten til at snacke nede.

LÆS OGSÅ: Har du ofte oppustet mave? Få syv gode råd til at komme den oppustede mave til livs her. 

Læs mere om: