SUNDHED & TRÆNING

Sundhed: Vi skal være mere offline

Ifølge sundhedsekspert Per Brændgaard er vi for meget på nettet. I 2013 skal vi lære at være offline

Vi er online på jobbet, derhjemme og på vores ferie. Med iPad'en kan vi tjekke arbejdsmails selv fra fjerne egne, og med mobiltelefonen er det muligt at fange os i supermarkedskøen. Vi er konstant online, og det søger vi nu et modtræk mod.

"Tendensen peger på, at vi ønsker at være mere meditative i det, vi foretager os. Det handler om nærvær og den rette hensigt, når vi fx spiser og trækker vejret, og ikke bare, når vi mediterer i traditionel forstand i skrædderstilling og med lukkede øjne. Vi vil genlære at være til stede i det, vi foretager os; sætte farten lidt ned og få al støjen lidt på afstand, om det så gælder spisning, motion eller ganske enkelt at trække vejret, så vores verden ikke bliver overfladisk, men nærværende igen," siger Per Brændgaard, ernærings- og sundhedsekspert.

Derfor vil meditationsweekender, retreats og 100 pct. mobilfri spaweekender vinde frem, og mange vil gøre en indsats for at blive mere selvdisciplinerede med offline-pauser, så der ikke skal tjekkes mails og Facebook hele tiden. Der vil også komme øget fokus på vejrtrækningen både på job og til træning. Vi ser det allerede i form af den popularitet, som yoga og pilates har - begge træningsformer, der fokuserer på vejrtrækningen.

Det tror vi på i 2013
Vi skal lære at lytte mere til vores indre stemme, finde ro der, hvor vi er, og acceptere, at vi har brug for at være offline. Dyrk det indadvendte og med fordel også din vejrtrækning for at skabe balance.

Læs mere om: