SUNDHED & TRÆNING

Syrnede mælkeprodukter kan hjælpe fordøjelsen

En sund fordøjelse kan blive grundlagt, hvis du sørger for at indtage tilstrækkelig med syrnede mælkeprodukter.

Har du problemer med maven, er det måske til at se på sammensætningen af din kost. Ifølge læge og sundhedsrådgiver Pia Norup fra sundhedsrådgivningsfirmaet My Life, så kan de fleste blandt andet have stor gavn af indtag af syrnede mælkeprodukter.

Læs om du bliver fed af havregrød her

Der er dog forskel på kvaliteten af de produkter, der står på hylderne i supermarkedet, og derfor kan du vælge at lave den selv, hvis du helt vil have kontrol over produktets tilblivelse, men den sure og proteinrige Skyr, den let flydende Acido eller youghurt er gode alternativer.

"Der er forskel på inkubationstiden af mælkesyrebakterierne i de forskellige produkter. Jo længere tid, jo flere mælkesyrebakterier er der," siger Pia Norup.

Læs om krydderierne der slanker her

Det handler blot om at vælge de sukkerholdige youghurt-varianter fra. Alternativt kan du indtage et tilskud af mælkesyrebakterier til din kost, som du skal have fokus på at holde letfordøjelig.

"Der er forskel på, hvad vi hver især tåler at spise, og nogle har svært ved for eksempel at fordøje kød. For at nulstille kosten, skal den i en periode helst bestå primært af grøntsager og uden stimulanser eller sukker," siger Pia Norup.

Det skyldes, at sukker især nærer gærsvampen Candida, der kan give maveproblemer, og derfor skal den helst ned i koncentration. Sukker giver generelt en dårlig fordøjelse, og generer tarmen. Se overordnet på, hvordan din livsstil er ved at øge dit væskeindtag, lave om på motions- og kostvaner og spise flere grøntsager, hvis du oplever problemer. Husk også at komme af med din afføring regelmæssigt.