SUNDHED & TRÆNING

IN TESTER | Dance Challenge hos Studio F15

INs skønhedsassistent, Mia Due, har været en tur forbi lokalerne hos Studio F15 i København, for at teste deres Danse Challenge. Læs hvordan det gik, her i artiklen...

Mia’s oplevelse

Jeg er 24 år, gammel danser og gymnast – men min krop har stået på standby siden jeg var 18, da jeg fik en alvorlig rygskade. Jeg har savnet at danse og at være aktiv uden smerte, men har ikke formået at finde en sport, der har kunnet give mig glæden og lysten tilbage.

Da jeg blev spurgt, om jeg ville teste Studio F15’s danse challenge i  fire uger, var jeg spontant klar på udfordringen. Dog gik der ikke mange minutter, før jeg tænkte, ”Hvad laver du, Mia? Det kan du da ikke klare!” Men jeg blev alligevel overstrømmet af følelsen af, at det var en genial mulighed for endelig at komme tilbage i mit livs form. De typiske motiverende tanker såsom; ”Nu skal det ske! Dette er din chance. Det starter fra nu af!” overvældede mig – og jeg takkede JA. Min udfordring lød på, at jeg skulle danse minimum fire gange om ugen i fire uger – med mødepligt!

Jeg ankom til lokalerne, der ligger på en sidegade til Store Kongensgade, en kedelig tirsdag eftermiddag, hvor regnen silede ned. Studiet ligger inde i en lille gård, og lokalerne er utroligt intime og hyggelige. Man kan mærke, at man træder ind i et kvindeunivers, så snart man åbner døren. Ventelokalet er indrettet med sofaer og fine puder, stearinlys, frugt og blandede nødder – og man føler sig hurtigt velkommen og ’hjemme’.

Min første time var FemininFitness. Jeg tænkte, at dette var den rigtige time for mig at starte i, da titlen lød tiltalende og afslappet – hvilket betød, at jeg kunne starte stille og roligt op. Men der tog jeg fejl. Ann Sofie, som er instruktør på FemininFitness, FrækFitness og MostKettle, ser måske lille og sød ud – men hun lader ikke én slappe af. FemininFitness er inspireret af pilates, ballet og gymnastik – og selvom bevægelserne er langsomme og graciøse, så giver de sved på panden. Under timen fokuserer man på åndedrættet og ens holdning. Alt virker så yndigt, graciøst og kontrolleret i bevægelserne, men når man står og kigger på sig selv i det store gulv-til-loft spejl, i sine stramme leggings og plettede træningstrøje, føler man sig ikke så sexet og kvindelig – som timen ellers lover at man vil føle.

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Sund matcha-chia-grød

Den første time fik mig ikke overbevist, må jeg indrømme. Jeg følte mig mere klodset og dum, end jeg havde gjort før – og selvom deres motto er at ”Alle kan danse” – så følte jeg det ikke den dag. Det hjalp heller ikke på humøret, at jeg vidste, at jeg skulle igennem det hele igen dagen efter.

Denne gang var det dog Jazz i selskab med Maria - en energisk bombe af energi, og selvom mit humør havde været skrantende hele dagen, blev jeg alligevel smittet af hendes dejlige karisma.
Jeg glædede med til Jazz, og tænkte at koreografien kunne hjælpe på mit humør og min lyst til at fortsætte min challenge i en mere motiveret stil.
Jeg kunne tydeligt mærke, at hendes hold var populært, da det strømmede til med kvinder i alle aldre, der alle virkede til at have en enorm energi og glæde ved at skulle danse. Deres latter og høje humør var let at føle på og smittede alle i hele rummet. Ligeledes gjorde Maria’s time. Spejlene duggede, musikken dunkede og ingen trin føltes forkerte. Jeg blev ramt af små frustrationer nogle enkelte gange under timen, når jeg ikke følte min krop eller fødder ville, som jeg ville – eller som Maria viste. Men den høje energi pustede nogle af negativiteterne væk, og jeg gik fra timen med rankere ryg end dagen før.

Min frustration over min tunge krop, langsomt-tænkende hjerne i koreografierne og klodsede fødder, gik mig hårdt på de første par dage. Jeg følte, at alle var langt bedre, end jeg var. Alle virkede i super form, og de andre på holdet kendte hinanden og øvelserne. Jeg var sur på mig selv, over ikke at kunne følge med, og jeg skældte mig selv ud oppe i hovedet under hver time.
Både Maria og Ann Sofie blev ved med at sige, at det var vigtigt, at jeg slappede af, og at jeg ikke tænkte. Deres personlige vejledning og instrukser ændrede min mentale tilgang til min challenge, og jeg prøvede at gå de næste dage i møde med et mere åbent sind.

Jeg kunne efterfølgende mærke en stor forandring på mig selv. Vi snakker ikke fysisk eller kropsmæssigt – men mentalt. Når uret på jobbet pegede på, at jeg snart havde fri, glædede jeg mig til at ryste mine stressede tanker, tunge ben og kontortrætte krop af til en dansetime. Jeg vidste, at så snart jeg trådte ind i lokalet, ville der danne sig en mental ro indeni mig. Jeg ville grine, svede og pruste i 1-2 timer, og derefter ville jeg gå derfra med højt humør, lette tanker og smil på læben. Ikke noget jeg normalt ville få fra en almindelig fitnesstime. Selvom der altid vil være dage, hvor man føler sig træt og tung i kroppen – og hvor sofaen er det eneste der lokker i baghovedet, så hjalp det mig, at jeg var tvunget til at tage til dans.

Timerne er så fint skræddersyet til hver individuel krop og person - og er så specielle da holdene er små (3,5,8 personer), så man føler, at man får personlig træning og vejledning ved siden af undervisningen. Alt er med en afslappet attitude, men uden at slappe af i øvelser og træning. Man vil ikke kunne gå fra timerne uden at være gennemblødt og gennembanket. Muskler man ikke anede man havde, vil kunne mærkes dage efter – men dette ødelagde ingens motivation til at fortsætte - tværtimod. Det er den fineste balance mellem koreograferet dans og ren smidigheds-og styrketræning.

Jeg elskede Maria’s knivskarpe fitnesstime Most Flex Workout, hvor jeg flere gange var ved at kaste op over den hårde cardio og strenge styrketræningsøvelser – men en gennembanket og gennemblødt krop efter sådan en time, er det hele værd.
Når jeg var mere i dansehumør, og klar på at blive udfordret i en koreografi, valgte jeg Maria’s Jazzlicious eller Most Dance time for at få hele kroppen rocket igennem, ømme fødder og højt humør. Og når jeg ville føle mig kvindelig, og udfordre min grænser, valgte jeg Ann Sofie’s Feminin Fitness eller FrækFitness, hvor bodybaren blev min nye bedste ven.

Da min challenge lakkede mod ende, blev jeg helt sørgmodig. Jeg havde ændret mig så meget på så kort tid. Jeg havde fået glæden ved dans og træning tilbage igen. Min krop og ryg havde det betydeligt bedre – og min energi og mit humør var helt i top. Jeg kunne se en tydelig forskel på min arbejdsindsats i løbet af dagen, og min krop var blevet mere tonet. Derudover var jeg næsten rørt til tårer, da jeg skulle tage afsked med Maria og Ann Sofie, fordi de har hjulpet min ryg så ubeskriveligt meget. Jeg har ikke haft samme smidighed eller følelse i ryggen i flere år – og det har denne challenge hjulpet mig med.

LÆS OGSÅ: INs sundhedsekspert guider | Sådan bliver du sund i 2016

Jeg synes de har skabt et lille guddommeligt mekka af både mental og fysisk pleje til ens krop. Det er et sted hvor man kan give sig tid til at fordybe sig i sig selv, sin krop og sine tanker. Man kan få hjælp til ens mentale eller fysiske tilstand – i mere end én forstand.

De har så mange spændende hold, at jeg opgraderede min challenge til at tage 2 timer hver dag, fordi jeg virkelig følte at disse to timer gjorde noget ekstra godt for mig selv og min hverdag.
Hvis du ønsker personlig træning, hjælp eller vejledning til dine mentale eller fysiske problemer, så vil jeg trygt anbefale alle at blive en del af Studio F15.
Jeg har været så glad for min oplevelse hos Maria og Ann Sofie, at jeg har valgt at starte et fast medlemskab op hos dem pr. 1 januar 2016. Jeg vil mig selv og min krop det bedste, og det ved jeg, at jeg kan få hos dem.