SUNDHED & TRÆNING

Thomas Rode lancerer pop up-restaurant i lufthavnen

Thomas Rode er godt i gang i med at uddanne danskerne om Palæo-kost, og nu er turen kommet til udlændinge - via lufthavnen

Den 20. august åbnede en ny pop up-restaurant i Kastrup Lufthavn. Den hedder Copenhagen Nordic Dining og er et projekt, som den berømte chefkok for michelin-restaurant Kong Hans' Kælder, Thomas Rode, samt Mikkel Marscahll and David Johansen, står bag. Thomas Rode er efterhånden lige så kendt for at have introduceret danskerne for palæo-kost - eller stenalderkost, som det hedder på godt dansk - som han er for sin michelin-vindende kokkekunst og optræden i TV-programmer som Kanal 5s '4-stjerners middag'.

Nu hvor stenalderkost er blevet en kendt kosttype i Danmark er turen kommet til lufthavnen, hvor Thomas Rode og hans partnere har åbnet en pop up-restaurant ved navn 'Copenhagen Nordic Dining'. Her kan man nyde tre retter med kreative bud fra Thomas Rode på stenalderkost. Retterne er rige på sund fedt og proteiner, men derimod helt uden kulhydrater og unødvendige tilsætningsstoffer. Desserten er usødet, og stod det til Thomas Rode var der slet ikke dessert på menuen, især ikke med mælkeprodukter, som han selv prøver at holde sig helt væk fra i hverdagen.

"Jeg har for nylig fået foretaget en undersøgelse til 25.000 kr. Undersøgelserne kunne nærmest ikke vise mine kolestoleroltal - så lave var de - og jeg spiser faktisk en smule for meget omega-3! Så jeg kan virkelig mærke en forskel efter at have skiftet mine gamle kostvaner ud med nye," siger Thomas Rode til IN.dk.

IN fik da også mulighed for at besøge restauranten, da den åbnede tirsdag aften. Her fik INs udsendte ceviche med tomater til forret, kalveskank med gulerodspuré til hovedret og valnøddemousse til dessert. Retterne var flot anrettet - og i dagens anledning blev de serveret af kokken, Thomas Rode, selv. Selvom man sidder midt i lufthavnens travle terminalområde, hvor passagerer skynder sig fra butiksområdet til gateområdet, har holdet bag Copenhagen Nordic Dining formået at skabe en lille kulinarisk oase med skandinavisk enkelhed og fokus på de gode og nordiske råvarer.

"Når man skal ud og flyve, skal man spise en masse (sund) fedt og protein. Man skal ikke drikke kaffe eller spise slik og snacks på flyveren, men man kan drikke et enkelt glas vin," anbefaler Thomas Rode.

Copenhagen Nordic Dining skal skabe mere fokus på det danske køkken og samtidig være med til at uddanne folk til at spise det, der rent faktisk nærer og mætter, mener Thomas Rode, som forklarer, at man ikke bliver mæt af usund fedt, som den der findes i chips, og at man derfor ender med at tage på, fordi man spiser langt mere end man har brug for.

IN slutter besøget hos Copenhagen Nordic Dining af med at takke Thomas Rode, som smiler venligt og beder os have ham undskyldt. Han skal lige selv have en bid mad, inden han skal møde på sit 'rigtige arbejde' som chefkok for Kong Hans' Kælder.

Copenhagen Nordic Dining har åbent fra den 20. august frem til den 29. september kl 7-20. Bordreservation kan foretages via mail til [email protected], men gælder kun passagerer. Foruden frokost- og aftenmenuen serveres der en morgenmenu fra 7-10.