SUNDHED & TRÆNING

Ti gode råd mod stress

Stress er blevet vor tids værste epidemi, men heldigvis kan du forebygge, at du bliver stresset. Få her 10 gode råd

Sidder dine skuldre oppe ved ørene, har du konstant ondt i maven og er det blevet svært at overskue de mange opgaver på dit bord? Så er der noget, der tyder på, at du er stresset og det er på at tide at tage hånd om dig selv.

IN har samlet 10 gode råd til en hverdag uden stress fra antropolog Lóa Stefánsdóttir, som står bag konceptet 'Mind your Business', som skal hjælpe travle mennesker med at finde ind til kernen i livet - deres egen personlige udvikling, med metoder, der er optimeret til et moderne liv.

Mærk din krop

Hvordan føles det, der hvor din krop møder stolen? Hvordan har du det i maven lige nu? Mærk din krop og hvordan den reagerer på omgivelserne og forskellige situationer.

Træk vejret

Når du sidder foran en computer bliver dit åndedræt overfladisk hvilket forringer dit arbejde, idet du får mindre ilt til blod og hjerne. Træn din vejrtrækning og øv dig i at trække vejret dybt og helt ned i maven..

Én ting ad gangen

Når du multitasker eller skynder dig, mister du evnen til at være til stede. Selv 'kedelige' aktiviteter kan blive mere tilfredsstillende, når du giver dig tid til dem..

Behandl din krop godt

Få mange pauser og rigelig hvile. Spis så naturligt og uforarbejdet som muligt - det er byggestenene til din krop og brændstoffet til din bevidsthed. Motionér uden tanke på præstation.

Vær opmærksom på, hvad du siger

Ord virker! Tal respektfuldt om dig selv og andre.

Vær dig selv tro

Stress opstår som regel ikke fordi vi har for meget at lave, men fordi der er for lidt sammenhæng mellem det vi dybest set ønsker af livet og hvordan det i virkeligheden er.

Tilgiv og tag intet personligt

Hvad andre gør og siger, har mere med dem selv at gøre, end med dig. Tilgiv dig selv og så vidt muligt alle andre.

Prøv noget nyt

Ny forskning viser, at din hjerne bliver sundere, hvis du regelmæssigt gør noget, du ikke har gjort før. Prøv noget nyt - eller bare noget gammelt på en ny måde. Kør f. eks en ny vej på arbejde.

Tag din intuition alvorligt

Din intuition ved meget mere end dit rationelle sind gør. Lyt til den. Skriv dine drømme ned.

Giv slip

Den kinesiske filosof Lao Tzu skrev: "For at holde, må du først åbne din hånd og give slip." Ofte er det først når vi giver slip på f.eks. forventningerne, at tingene begynder at køre for os.