SUNDHED & TRÆNING

TID TIL TE | Guide til efterårets bedste te

Med efteråret rykker vi indenfor, og trangen til den varme drik melder sig. Vi guider til de gode teer og de fineste kander og kopper

Der er få ting, der kan skabe ro og balance som en god kop te. Det er te, vi brygger, når vi skal koncentrere os, når vi vil hygge os, når vi vil slappe af. Og det er langt fra noget nyt. I næsten 5.000 år har te været brugt som nydelsesmiddel på flere af verdens kontinenter og i det 21. århundrede har teen fået endnu en stor renæssance. Alt imens vi har forfinet vores madkultur og kaffevaner, er kravet til bedre te ligeledes steget, og langt flere og langt mere nuancerede sorter og varianter er kommet til. 

Med vores stigende fokus på sundhed og kost, hvor mange skærer ned på mælk, sukker, koffein og alkohol, vinder teen også her indpas med sine mange sundhedsfremmende og sygdomsbekæmpende egenskaber, og samtidig er den et mere meditativt alternativ til kaffen, der ofte drikkes i en to-go kop. Teens historie går eftersigende tilbage til 2.800 f. kr., men det var i 1657, at den vandt indpas i den vestlige verden, da den kom til London fra Kina.

LÆS OGSÅ: INSTAGRAM | Følg redaktionens hverdag

I 1717 fik briterne deres første tehus, og de er den dag i dag den førende nation inden for te-drikning. A nice cup of tea, that is. Det er også briterne, der står bag den klassiske ‘five o’ clock-tea’, også kaldet ‘high-tea’, der hører ulasteligt sammen med blandt andet scones og finger-sandwiches. Den kombination opstod, da hertuginden af Bedford en eftermiddag henad kl. 17.00 bad om lidt spiseligt til sin te og således fik serveret historien første ‘five o’ clock-tea’.

I dag importeres te fra både Kina, Japan, Afrika, Indien og Sri Lanka, og flere danske te-mærker er begyndt deres egen special-import af ofte økologisk og bæredygtigt produceret te.

Læs med i galleriet, hvor vi guider til de mest populære te-sorter

Efterårets bedste te

LÆS OGSÅ: Fine efterårsnyheder fra Kähler

 

Læs mere om: