SUNDHED & TRÆNING

Vi får ikke de rette næringsstoffer om vinteren

En ny undersøgelse viser, at vi ikke er helt med på, hvordan vi få de rigtige næringsstoffer om vinteren.

Det ser ud til, at briterne ikke er helt med på, hvordan man får de rette næringsstoffer i de mørke vintermåneder, for en ny undersøgelse viser, at ti procent mener, at vin kan udgøre den anbefalede mængde næringsstoffer.

Læs hvorfor du bør drikke ukrudt her

Det er dog ikke helt i overensstemmelse med sandheden, og selv om vintermånederne har en stor effekt på vores helbred, så viser undersøgelsen, at vi er mere tilbøjelige til at blive hjemme, have svært ved at forlade vores dyne, trøstespise mere og træne mindre.

"Denne undersøgelse viser, at vi har tendens til at spise mindre frugt og grønt i vintermånederne, hvilket gør det sværere for os at få fem om dagen," siger den britiske ernæringsekspert Juliette Kellow til femalefirst.co.uk.

Men ikke nok med det så viser undersøgelsen fra Florida grapefruit også, at 80 procent af deltagerne mener, at pasta, kartofler og brød giver os de vitaminer, vi har brug for.

Få opskriften på sund kål-smoothie, der er fyldt med power!

Næsten 60 procent mener, at de har mere fokus på deres helbred og sundhed igennem vintermånederne end andre tider på året, men derfor er vi stadig uvidende omkring, hvordan det føres ud i praksis.

"Det påvirker vores indtag af vitaminer og vores generelle helbred. At tilføre solmodne frugter i vores kost er et godt valg for at få de anbefalede mængder C-vitamin dagligt," siger Juliette Kellow.

Undersøgelsen viser også, at kun fem procent af briterne spise de rette mængder frugt og grøntsager igennem vintermånederne i modsætning til 53 procent om sommeren.

Læs om tolv fødevarer du skal spise for at få flad mave her

84 procent af os er mindre tilbøjelige til at indtage de anbefalede fem stykker frugt og grøntsager om dagen, når kulden sætter ind. At spise frugt kan give os smagen af sommeren igennem de mørke, kolde vinterdage.