SUNDHED & TRÆNING

Vi forvandler vores havregrød til en kaloriebombe

Selv om din havregrød i bund og grund er en sund morgenmad, så kan den hurtigt blive forvandlet til en stor mængde kalorier.

Ny undersøgelse sætter fokus på kvinder og havregrød

Det sunde morgenmads-valg i havregrød kan hurtigt blive til en kalorie-katastrofe for mange kvinder, viser en ny undersøgelse.

Læs også: Pep din havregrød op

Vi tilsætter nemlig ofte 300 ekstra kalorier til portionen hver morgen, hvilket svarer til en Marsbar.

"Millioner af kvinder tror sandfærdigt, at havregrød er en god start på dagen, hvis de tænker på at holde vægten," siger talsmand for Special K, Angela Reay, der står bag undersøgelsen.

Kvinder tænker ikke over tilsætnings-kalorier
Grød med den let kalorieholdige havre er nemlig et populært morgenmåltid for de fleste, der vil holde den slanke linje. Men i den nye undersøgelse viser det sig, at mange kvinder bringer deres vægttab i fare ved at tilsætte sukker, nødder eller fløde uden at være bevidste om det.

Få guiden til en proteinrig morgenmad

Det gør nemlig havregrøden til et kalorie-mareridt for to tredjedele af kvinder i undersøgelsen, der har svaret, at de ikke regner kalorier på tilsætningen i morgenmåltidet.

Kvinder har tiltro til sund havre
For næsten en tredjedel af kvinderne i undersøgelsen havde det ingen betydning, hvad de tilsatte måltidet, fordi de anså havren som sund. Yderligere fem procent troede desuden, at havrens gode egenskaber udlignede, hvad der ellers blev tilsat måltidet.

En ud af ti kvinder gik ud fra, at tilsætningen ikke indeholdt ret mange kalorier, og at det derfor ikke var nødvendigt at tælle dem.

Havregrød holder slank linje
Mere end hver femte angav desuden, at de ganske enkelt ikke havde tænkt over, hvad de puttede i havregrøden.

Få en flad mave med disse tolv fødevarer

Dog svarede halvdelen af kvinderne, at de spiste havregrød, fordi det var sundt, mens en fjerdedel angav, at det hjalp dem til et vægttab.