SUNDHED & TRÆNING

Vi indtager flere kalorier til julefrokosten end juleaften

Julefrokosten på arbejdet betyder mere for dit kalorieindtag i december end selve juleaften, viser ny undersøgelse.

Vi ved alle, at juleaften er dagen, hvor vi giver efter, glemmer kalorierne og fedtstofferne, og spiser det, der står på bordet. Men en ny, britisk undersøgelse viser, at det faktisk ikke er vores mest kalorieholdige dag på året.

Læs på her om tyve nemme måder at få 300 kalorier mindre på

En fjerdedel af alle briter vil nemlig indtage flere kalorier ved julefrokosten på arbejdet end på juleaften ifølge femalefirst.co.uk.

"En typisk julefrokost er ensbetydende med at drikke rigelige mængder alkohol, spise flæskesteg og ris a la mande, og spise en fedtet durum på vej hjem," siger træner Dave Kyle, der står bag undersøgelsen for den britiske fitnesskæde Les Mills.

Den kommende weekend vil være præget af julefrokoster landet over, og derfor kan det være en god ide at være forberedt på at holde lidt igen ved det veldækkede bord.

Læs om fem dårlige mad-undskyldninger, og hvorfor du skal ignorere dem her

Der ryger nemlig let fastfood ned dagen derpå, og derfor kan det være en god ide eksempelvis at lufte hunden en ekstra gang dagen efter for at få forbrændt gårsdagens kalorier af.

"Julesæsonen er en tid, hvor et farligt stort antal kalorier bliver indtaget, og selv om folk har det sjovt undervejs, så sætter de i sidste ende deres helbred i fare," siger Dave Kyle.

En ud af seks deltagere i undersøgelsen har angivet, at de indtager dobbelt så mange kalorier som på juleaften ved en julefrokost - en dag, som vi ellers forbinder med en masse kalorier.

Så du bør ikke kun udelukkende fokusere på, at du ikke dummer dig over for kollegerne men også, at du ikke udsætter dit helbred for fare med festmaden og alkoholen, når du går til julefrokost.

"At spise langt over den anbefalede mængde daglige kalorier regelmæssigt og at drikke over den anbefalede mængde alkohol kan føre til fedme, diabetes og hjertesygdom," siger Dave Kyle.

Læs mere om: