Slet

3 fristelser fra fjerne egne i Tivoli

Tivolis julemarked byder på massevis af traditionel dansk vintermad, gaver og pynt – men her er også gode sager fra vores nabolande og fjerne egne.

Fra rensdyrskind til Babushska dukker og rigtig godt engelsk øl. Der er masser at vælge imellem, hvis du vil forkæle dine smagsløg med lækre sager fra vores nabolande og fjerne egne, når du besøger Tivolis julemarked.

Læs også: De bedste smagsoplevelser i Tivoli

Krydderier fra fjerne egne
Der er eksotiske krydderier på hylderne i den lille hytte, næsten oppe ved hovedindgangen. Duft til den aromatiske safran fra Kashmerebjergene i Indien, find risengrødsdrys med kanel, rørsukker, kardemomme og nellike og friskstødte krydderier, blandet og klar til brunkagerne. Alt er økologisk og stødt i hånden på stenkværn i små portioner, så krydderierne altid er friske. Asa Trading importerer selv fra alverdens krydderimarkeder.

Læs også: Økologi for vinelskere

Russiske pandekager
Foran koncertsalen er der russisk jul med farvestrålende tårne og løgkupler og Dedushkas madbod. "Dedushka" er bedstefar på russisk, og der skal også bedstefar-appetit til for at sætte deres version af en russisk pandekage til livs: Det ér ikke en lille, ægte blinis, men en stor, tynd pandekage, der fyldes med røget laks, creme fraiche, hakket rødløg og lidt kaviar. Et godt bud, når man er ordentlig sulten og bestemt ikke er til syltetøj.

Som på en svensk ødegård…
Der dufter krydret af svensk glögg ved Glöggkompagniet lige overfor "Den flyvende kuffert", hvor Jack Andersen har ild under gryderne og deler smagsprøver ud på fristelser som aromatisk Glühwein med tranebær eller husets egen glögg, "Clara Sofie Winter wine". Den røde variant er med 5 procent blåbær og nelliker, og den hvide på Chardonnaydruer og æblesaft er let og ikke for sød. Ægte sukkergrise kan satse på en fyldig svensk "Blossa", der også fås i julerød i to liters boks - lige til at tage med hjem.

Få opskriften på risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce