Slet

4 gourmetoplevelser denne sommer

En række personer gør Danmark til et attraktivt og kulinarisk besøgssted denne sommer. Vi fejrer sommeren ved at sætte fokus på de gode gourmethistorier!

Danmark indtager gang på gang en plads på den verdensomspændte gourmetscene, og det er ikke uden grund. Med Michelin-restauranter og sublime kokke, der kan skabe magi i køkkenet, har Danmark meget at byde på, når det gælder god mad, man gerne vil rejse langt efter.

Også denne sommer er der gode kulinariske historier at fortælle. Her er fire af dem…

Læs også: Picnic: 5 favoritsteder i Køebnhavn

Madfestival med god smag

Den 22. til 31. august finder Copenhagen Cooking, Nordens store madfestival, sted i Kongens Have. Her bliver der tryllet med sæsonens råvarer, og der er kulinariske oplevelser for alle, der elsker god mad. Gourmetbegivenheder og hyldest af det nordiske køkken vil være i fokus. Læs mere om Copenhagen Cooking her!

Latinamerikanske gæstekokke på Fanø

Fanø forener denne sommer lokale musikere, forfattere og billedkunstnere med spændende madkunstnere. Restaurant Fajancen i Sønderho har nemlig ansat to Michelin-kokke fra Venezuela, der på latinamerikansk manér vil fortolke Fanøs og Vadehavets egne råvarer. Menukortet bliver skiftet ud hver 14. dag, så der er rig mulighed for at nyde de latinamerikanskinspirerede lækkerier af flere omgange. Læs mere på restaurantens egen hjemmeside.

Grilloplevelser i særklasse

For tiende gang i træk løb DM i Grill af stablen, og denne gang er det Eddy René van Bragt, køkkenchef og kok i Skalstrup Flyvestations kantine, som kan prale af at have vundet den store grill-konkurrence. Med en kulinarisk kreativitet på grillen, hvor der blev jongleret med havtaskehaler, kylling, kronvildt, spareribs, brisket og burgermenu kombineret med kampen om at producere det bedste barbecue-krydderi og den bedste barbecue-sauce er den daglige kantinekok nu blevet kåret som Danmarksmester i grill.

Læs også: Her får du de bedste is i København

Bornholmske retter i nye klæder

Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel i Nordjylland har kreeret en menu, der har gjort ham til vinder i den Bornholmske Sol over Gudhjem-konkurrence, hvor det gjaldt om at servere retter på ægte bornholmsk manér. Det betyder, at han skal repræsentere Danmark ved verdensmesterskaberne for kokke i Lyon i 2015, Bocuse d'Or. Se hans vindermenu her:

Følg også guiden: Danmarks bedste restauranter i 2014

Hovedretten bestod af:
Grillet Hammershuslam marineret i øl med saltede grøntsager
Inspiration fra Indien med grøn karry syltede bornholmske strandløg og strandtrehage
Skilt sauce på ostevalle med ristede nødder

Desserten bestod af:
Præ-dessert: Pluk-selv havtorn og honning
Hoveddessert: "Frederiksdal kirsebærvin i egen flaske"
Cf parfait med kirsebærsauce og maltpuder
Rødbeder henkogt i kirsebærvin

Læs mere om: