Slet

5 vilde hammerslag i 2015

Byder du også på auktioner? Vi viser dig her fem af de vildeste hammerslag, som de færreste kan være med på.

Det er blevet trendy at shoppe på auktioner, men nogle hammerslag løber op i et prisleje, hvor os dødelige slet ikke har mulighed for at være med. Det gælder særligt kunst, men sidste år røg Danmarks dyreste stol for 1,4 mio. kr., det var Flemming Lassens overpolstrede stol, Den trætte mand.

Vi har tjekket de højeste hammerslag på Bruun Rasmussen Kunstauktioner ud, og selvom man ikke selv har pengepung til at byde, så er det altid sjovt at drømme lidt – eller korse sig over – hvad folk kaster penge efter.

Læs også: Poeten af Finn Juhl - hvad er det værd?

Line Falck, Columbus Leth og Anders Schønnemann

 

Shakyamuni Buddha af forgyldt bronze siddende i dhyanasana. Kina, Ming 1368-1644. H. inkl. trone 52 cm. H. ekskl. trone 44 cm. Vægt: 19.400 g.

Buddha-figuren af forgyldt bronze sidder i stillingen dhyanasana med højre hånd rørende  ved jorden i den såkaldte bhumisparsha mudra. Har er iført rigt dekoreret dragt med blomsterborter, swastika på brystet, dharmahjul graveret på fodsåler og hånd.

Vurdering: 1,5 mio. Kr. Hammerslag: 1,7 mio.

Laurits Tuxen: "Sommerdag på Skagen Strand med Figurer". Sign. L. T. 1907. Olie på lærred. 80 x 118.

Lauritz Tuxen malede primært kongelige og adelige, men på maleriet her ses hans egne døtre på stranden. Et maleri, der angiveligt er inspireret af P. S. Krøyer med vægt på lys og naturalisme.

Vurdering: 1,5 – 2 mio. kr. Hammerslag: 1.8 mio. kr.

Læs også: Lotus-skåle, gryder og dåser

Yves Saint Laurent: Composition. Signed YSL. Crayon and pencil on paper, mounted on cardboard. 30 x 21 cm 

Yves Saint Laurent: Composition. Signed YSL. Crayon and pencil on paper, mounted on cardboard. 30 x 21 cm

 

Dronning Anna Sophies kabinet: Kabinetskab. Bagsiden brændemærket med kronet AS 1731, for Dronning Anna Sophie. England. 17. århundredes slutning.

Det smukke gamle skab har tilhørt Anna Sophie f. Reventlow og siden gift til venstre og siden til højre hånd med Frederik IV. Efter kongens død flyttede hun til Clausholm, hvor hun boede til sin død 1743.

Vurdering: 500.000-700.000 kr. Hammerslag: 1,5 mio. kr.

Le Corbusier: "Les dés sont jetés", d'apres le carton de le Corbusier. Indvævet signatur Le Corbusier-60. Gobelin. 1/5. H. 218 B. 355

Den schweizisk fødte arkitekt, møbeldesigner, byplanlægger, forfatter, skulptør og kunstmaler, og en af modernismens helt centrale skikkelser, står bag gobelinen her i sambejde med og under ledelse af Pierre Baudouin.

Vurdering: 700.000 – 800.000 kr. Hammerslag: 2,1 mio. kr.

PR

Pierre Soulages: "Peinture", 1963. Sign. Soulages samt på bagsiden med datering. Olie på lærred. 97 x 130.

Pierre Soulages betragtes som Frankrigs største nulevende maler, og hans relation til Danmark var stærk, bl.a. gennem ven og kunstnerkollega Mogens Andersen. Soulages udstillede på Ny Carlsberg Glyptotek i 1963 – samme år som tilblivelsen af værket her.

Vurdering: 3 mio. kr. Hammerslag: 4,5 mio. kr.

Bliver opdateret på antik, retro, kunst og design med et abonnement på Antik & Auktion