Slet

Årets vildtret 2012

Seks af landets dygtigste kokke kæmpede i weekenden om at lave de bedste retter med vildtkød, da kokkekonkurrencen Årets Vildtret for andet år i træk løb af stablen.

Seks af landets dygtigste kokke kæmpede i weekenden om at lave de bedste retter med vildtkød, da kokkekonkurrencen Årets Vildtret for andet år i træk løb af stablen. Efter tæt kokkekamp blev Brian Mark Hansen fra Christiansholm Slot kåret som vinder og modtog hovedpræmien på 10.000 kr.

Den danske natur bugner i disse måneder med kronhjorte, gråænder og rådyr, og også på de danske middagsborde er det højsæson for vildtkød. Søndag den 11. november dystede seks af landets bedste kokke om at skabe de mest velsmagende retter med vildtkød, da kokkekonkurrencen Årets Vildtret 2012 blev afholdt på Hotel- og Restaurantskolen i Valby.

Efter tre timers intens stegning, braisering og tilsmagning kunne dommerne kåre Brian Mark Hansen fra Christiansholm Slot som vinder med en menu bestående af fasanfrikassé til forret og en hovedret af dådyrryg og dådyrkølle. På andenpladsen kom David Johansen fra Restaurant Kokkeriet, mens Chris Ladegaard Jensen fra Kong Hans Kælder indtog tredjepladsen.

Højt niveau og kreative grøntsager
Dommerpanelet, der talte grøntleverandør Søren Wiuff, kokkene Francis Cardenau, Mikkel Maarbjerg, Mikkel Marchall og sidste års vinder Rasmus Grønbech var alle imponerede over det høje niveau, de seks finalekokke lagde for dagen:

"Niveauet på samtlige retter var utrolig højt i år. Finalisterne præsenterede alle sammen forretter og hovedretter, der var utrolig flot serveret, og især deres mange kreative måder at tilberede grøntsagerne på var gode. Det var en tæt kamp, men Brian Mark Hansen vandt, fordi begge hans retter var fyldt af velsmag og tilberedt på den rigtige måde helt ned i detaljen. Og netop detaljerne er afgørende på det her niveau," siger to af dommerne, Francis Cardenau og Mikkel Marchall.



Vinderretten af Brian Mark Hansen:
Ryg af dådyr med braiseret kølle, 100 % chokolade, tyttebær og røget marv.

Vildtkød er sæsonens råvare
Det er andet år i træk, at Årets Vildtret bliver afholdt. Konkurrencen er arrangeret af informationsindsatsen Bæredygtig jagt, som Danmarks Jægerforbund, Dansk Skovforening og Tolvmandsektionen under Landbrug & Fødevarer står bag. Formålet med konkurrencen er at inspirere danskerne og øge deres kendskab til vildtkødets kvaliteter og anvendelsesmuligheder.

"Vildt er på denne tid af året en af de absolut bedste råvarer, vi har i Danmark. Med kokkekonkurrencen Årets Vildtret har vi en fantastisk mulighed for at vise danskere vildtkødets mange gode egenskaber," lyder det fra Francis Cardenau og Mikkel Marchall.

Ud over æren kan Brian Mark Hansen glæde sig over at modtage en førstepræmiecheck på 10.000 kr., der efter konkurrencen blev overrakt af formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen.

Læs mere om: