Slet

Æstetikken i højsædet på Damindra

Delikat mad med tilknytning til det japanske køkken

Midt i København, Holbergsgade 26, 1057 København K, ligger
DAMINDRA. Her serveres delikat mad med tilknytning til det
japanske køkken, og specialiteterne er sushi, sashimi, yakitori
og toban yaki.

Ejeren af restauranten er Damindra Tillekeratne,
der stammer fra Sri Lanka, og han lægger vægt på, at alt i
restauranten er æstetisk. Fra maden til omgivelserne. Han har
selv designet service og møbler og forklarer med stor omhu,
men uden irriterende nidkærhed, hvad man spiser.

En ingefær/limedrink til at starte med er et must, mener
denne spiser. Den japanske stjernekok Taka Nishimura har de
seneste år boet forskellige steder i verden for at tilegne sig viden
om nye landes madkultur og ingredienser. I oktober kom
han til København, hvor han på Damindra introducerede danskerne
til det ægte japanske køkken gjort på lokale råvarer.