Slet

Annonce: Den perfekte gryde til bearnaise

Giver tanken om en hjemmelavet bearnaisesauce også dig sved på panden? Så læs med her, hvor Eva Trios Grejskole viser dig den nemme vej til en perfekt bearnaise hver gang!

Eva Trio Grejskolen

Eva Trio Grejskolen giver dig tips og tricks til brug af dit grej samt opskrifter og inspiration til køkkenet. Den er et samarbejde med det danske kokkelandshold, som i alle videoer tager dig med rundt omkring både grej, anretning og det molekylære univers. Bl.a. viser de fordelene ved kobbergryder.

Den perfekte gryde til bearnaise

Serien af gryder og stegepander i kobber er det ultimative kogegrej – blandt andet på grund af kobberets unikke koge- og stegeegenskaber. Kobberet giver desuden fuld kontrol over madlavningen, fordi det reagerer hurtigt på temperaturændringer – en vigtig egenskab i tilberedningen af saucer og anden finere madlavning. F.eks. er kobber ideelt til at lave bearnaisesauce i. Her får du kokkelandsholdets opskrift på en lækker og nem bearnaisesauce.

Bearnaisesauce - kunsten at balancere 

Det skal du bruge til bearnaisesauce:

  • 100 g æggeblommer
  • 15 g salt
  • 40 g estragon essens
  • 350 g klaret smør
  • 1 tsk hakket skalotteløg
  • ó bundt estragon

Sådan laver du bearnaisesauce:

  1. Æggeblommerne piskes over svag varme og meget luftige for at kunne absorbere så meget smør som muligt. Pas på varmen mens du pisker. Ellers bliver det til æggekage. Tilsæt endelig ikke for meget smør ad gangen. Så skiller saucen.
  2. Slut af med friskhakket skalotteløg og estragon. Til bearnaisesovs anbefales en Eva Trio kobbergryde, fordi den er ekstra temperaturfølsom.

Se en video af, hvordan du laver kokkelandsholdets bearnaise her!

Læs mere om: