Slet

Antik- og designgaver – det vil sælgerne selv give i julegave

Giv en gave med patina og alder! Vi har spurgt sælgere af antik , retro, design og vintage, hvad de selv vil give i julegave fra deres egen butik.

Vi har en fasttømret tradition for gaver her i Danmark – ikke mindst når det kommer til juleaften. Og faktisk kan man historisk set spore julegaven helt tilbage til Romerriget. En julegave skal først og fremmest være valgt med hjertet, og derfor har vi spurgt 5 personer med egen antik- eller retrobutik – på nettet, instagram eller fysisk – hvad de selv ville vælge at give i gave fra deres egen butik. Se med her, og blive inspireret til dine egne gaveindkøb. Tryk på butiksnavnet, så kommer du direkte til butikkens instagram, hvor du kan få mere information om køb – og blive fristet af de lækre ting.

Brix Brocante

Bæredygtig jul betyder alt andet end kedelige julegaver. Her er en af mine personlige favoritter fra butikken som passer til både hende og ham: Champagneskåle fra 1930'ernes Paris. Art deco-designet vil passe ind i enhver indretning og tilføje den ekstra lille luksus og dekadence til både hverdag og fest. Champagneskålene er også yderst velegnede til at servere smukke drinks i eller en lækker dessert. 250 kr. stk.

Igenibrug

Jeg kunne godt finde på at give min veninde en af de håndlavede lampeskærme fra Shades - Det er min lampeskærmskollektion. Skærmen her er lavet af et tekstil fra omkring 1910 og er fuldstændig bedårende både i mønster og i de lyse pastelfarver. Måske ville jeg også lægge en gammel juletræskogle eller to med ned i pakken.

Stinas Loppecirkus

Farvet glas, spejl og højpoleret sølv hitter stadig i boligindretningen, og stringentheden i denne danskproducerede trearmede stage i sølvplet gør den meget smuk og dekorativ i al sin enkelthed. Jeg ville helt klart kunne finde på at give denne til en veninde, fordi den passer godt sammen med det meste anden interiør. Jeg mener, at den er fra medio 1900-tallet, og fra Hans Jensen & Co, og står hos mig til 350 kr.

LÆS OGSÅ: 3 smukke juleborde med antik, vintage og retro

Retronisten

Vi har valgt julegave udfra, at det er en forholdsvist sjældent set, klassisk og eftertragtet vare, der måske særligt her i juletiden kan have sin berettigelse ved brug. Den er nemlig så alsidig, at man får både en lysestage og en hulvase. Du kan pynte op med blomster eller gran i hullerne og have et smukt lys i midten. Kvadratisk hulvase fra Royal Copenhagen i kunstfajance fra Aluminia Baca serien. Design af Ellen Malmer. Pris 385 kr. Denne er fundet i webshoppen på retronisten.dk.

Lopster.dk

Dette er mit bud på den perfekte gave til hende, som gerne vil have et lille stykke unikakunst på den lækre teaktræsskænk derhjemme. En lækkert poleret stenskulptur i den helt rigtige grønne farve. Prisen er 425 kr.

Farmors fristelser

Hermed vores bud på særlige og fine julegaver fra vores insta profil @farmors_fristelser. 

Vi har stor efterspørgsel på miniature keramik, vaser og figurer. Billedet er et blandet udvalg af forskellige vaser og den meget eftertragtede mini-elefant fra Palshus. Priser fra 95 kr.

 

Bij(o)u

Hos Bij(o)u er julestemningen i højsædet, og her er julegavevalget faldet på flotte og farverige hyacinth-vaser til 225 kr. pr. stk. Gå efter forskellige nuancer af samme farve, eller bland i vildskab for et festligt udtryk.

Loppe-monster

Det eksotiske look er et hit i boligen lige nu. Derfor er den her fantastiske leopard den perfekte julegave til kvinden, der er til det lidt legende men samtidig elegante i indretningen. Leoparden koster 1.750 kr .