Slet

Besøg Danmarks største antikmesse

En af Danmarks mest populære og velbesøgte antikmesser er Rødekro Kunst- og antikmesse. I marts er det tid igen, og vi glæder os. Kig med her og se, hvad vi fandt, sidst vi var afsted.

Antikmesserne i Rødekro har i over 25 år været et tilløbsstykke - og nu er der snart messe igen - 15. - 18.3. Folk fra hele landet kører gerne dertil, og beliggenheden tæt på grænsen betyder, at der også kommer mange tyskere. Antallet af årlige messer er faldet fra fire til to, men messerne i Rødekro er stadig Danmarks største med næsten 70 udstillere. Vi fandt sjove og smukke eksempler på ting i glas, sølv, porcelæn og keramik med fuglen som fællesnævner, sidst vi var afsted.
 
 
GUDRUNS DEJLIGE DUE
Allerede som barn var Gudrun Lauesen (1917-2002) meget optaget af dyr, som hun studerede indgående. Det resulterede i, at hun som voksen blev billedhugger og skabte en lang række naturalistiske dyre- og fuglefigurer. Hun samarbejdede både med Den Kongelige, med Bing & Grøndahl og med Saxbo. Denne due kostede 4.500 kr. hos Carsten Dall, Dragør.
 
SKRØBELIGE SØFUGLE
Lyngby Mågeglas er mundblæst med håndformet, drejet stilk. Glassene har guld på mundranden samt på fodpladens kant. De håndgraverede måger er tilpasset Bing & Grøndahls Mågestel. Serien har været i produktion siden 1954. Hos Hannes Antik, Skovlunde, kostede de 75 kr. for hvidvinsglassene med grøn eller klar kumme
og 120 kr. for rødvinsglassene
 
 
UGLER PÅ BORDET
Antik Borella fra Lolland, der netop har fejret 25-års jubilæum, har udstillet i Rødekro næsten fra begyndelsen. På et klassisk flisebord stod tre små uglekander. De to lyse er fra Lillerød og kostede 750 kr. stykket, mens den blå uden stempel stod til 800 kr.
 
FASANER I TRÆNGSEL
Hanne Hvillum, Den Blå Fasan, Odense var med for 3. gang og havde bl.a. dette store, fine stentøjsfad med (meget passende!) fasaner. Fadet er fra serien Diana, der kom på Aluminia og kostede 850 kr. Serien, der både omfatter vaser, skåle og fade, blev påbegyndt af Nils Thorsson og blev efter hans død i 1975 færdiggjort af keramikeren Ivan Weiss.
 
SPAREÆNDER
De to herlige ænder er et par sparebøsser, der har overlevet tidens tand. Men præcis hvor de er fremstillet, kunne man ikke med sikkerhed sige hos Kig Ind, Engesvang. Pris i alt 1.450 kr.
 
SYDAMERIKANSK VISIT
To præcolumbianske fugle fra Peru stod hos Thomas Morbe, Frankfurt. Den lille fra det 8. århundrede er fra Nazca-stammen og kostede 4.500 kr., mens uglen fra Mochica-området stod til 33.500 kr. Begge fugle stammer fra en svensk samling.
 
KURRENDE BRYSTPYNT
Kristian Møhl (1876-1962) var maler, men arbejdede også for Georg Jensen, hvor han formgav disse brocher så tidligt som 1907-09. Begge har en due som centrum – den firkantede, der har stempel fra 1933-44, kostede 4.500 kr., mens den runde, der har stemplet fra 1920-30, stod til 5.000 kr. hos Danam Antik, Frederiksberg.
 
STORK STORK LANGEBEN
Aabenraa Antikvitetshandel er en af Rødekros helt faste udstillere. »Vores forretning ligger kun seks km herfra,« fortalte Lasse Petersen, »men her møder vi alligevel et helt nyt publikum, og vi får nye kontakter hver gang.« Den fine stork i udskåret og bemalet træ og med metalben er svensk fra ca. 1900 og kostede 5.900 kr. Det lille fuglebur er et ur fra samme tid til 36.800 kr.

 

Næste Kunst- og antikmesse finder sted 15. - 18. marts.

 
FIND VEJ
Brunde Vest 17
6230 Rødekro
 
Tjek messens egen hjemmeside for mere info
 
Læs mere om: