Jens-Flemming Sørensens atelier, hvor hans assistent Tina Lorien, er i gang med at lave en silikoneform på en gipsmodel.
Slet

Billedhuggerens eventyrlige oase

Jens-Flemming Sørensen bor i et gammelt, spændende kunstnerkvarter i den norditalienske by Pietrasanta, der myldrer med atelierer og værksteder.

Gaderne er pittoreske og smalle, og gennem de åbne porte ind til gårde eller værksteder fornemmer man den kunstneriske energi. Her er skulpturer overalt, og her bliver målt, modelleret, hamret, banket og slebet. Danske Tina Lorien, Jens-Flemming Sørensens personlige assistent gennem 15 år, åbner smilende jernporten ind til den lukkede atriumgård og byder »velkommen til Casa Sørensen.«


Overalt i haven ses kunstnerparrets
spændende værker. Foran galleriet
ses en stor skulptur i hvidt marmor
af Jens-Flemming Sørensen.

Jens-Flemming Sørensen på
besøg i marmoratelieret.

Hvilken herlig malerisk oase at blive lukket ind i. To røde katte løber og leger, og kanariefugle i alskens kulører fløjter lystigt fra en stor voliere, der er placeret over en smukt anlagt dam med masser af guldfisk. Her er grønne, skyggefulde palmer, træer, buske og en frodighed af duftende blomster uden lige. Rundt omkring er der indrettet hyggelige hjørner med behagelige møbler, tænkt til afslapning, kreative tanker, møder eller middage.
Jens-Flemming Sørensen har med stor æstetisk sans skabt sit kreative univers langs den gamle rustikke bymur, som har dele fra omkring 1300-tallet.

PIETRASANTA

Pietrasanta, der ligger med Appenninerne i baggrunden, blev tidligt internationalt kendt for sit marmor. Der er omkring 300 marmorbrud i området, der især er berømt for det grå carrara-marmor og det hvide statuario. Pietrasanta har 60 marmorværksteder og otte bronzestøberier, hvilket er et ret stort antal for en forholdsvis lille by med 18.000 indbyggere. Fortidens kunstnere som Michelangelo og de danske Thorvaldsen og Willumsen er blot nogle af de mange, der i perioder har boet i Pietrasanta. Og stedet er stadig kendt for sine kunstnere, især billedhuggerne.

For 20 år siden købte han dette sted, et tidligere atelier for marmormosaik, som havde tilhørt en amerikansk billedhugger. Gennem årene har han forvandlet bygninger og have til et rent paradis. 520 m² privatbolig i to etager, gæstehus, galleri og to højloftede atelierer - et til ham selv og et til hans amerikanske kone, billedhuggeren Ellen Brenner. Alt sammen bygget op omkring en atriumgård.
Mange af Jens-Flemming Sørensens arbejder kendetegner sig ved, at de afspejler en stærk fascination af kvindekroppen, som han bruger hel eller delvist. Runde former, steler, såvel som kvadratiske blokke åbnes på forunderlig vis, krænges dramatisk fra hinanden og lader dele dele af ansigt, bryst eller andre kropsdele fødes og komme til syne. De yndefulde, bløde og glatte former mødes kontrastfuldt mod rå kanter og strukturer i granit, marmor eller bronze.
I Pietrasanta er han tilknyttet Galleria Tornabuoni og i Danmark Galleri Asbæk og Andersen Art. Flere af hans store billedhuggerarbejder kan ses rundt om i landet, bl.a. ved Carlsberg A/S, byggeriet i Tuborg Nord, og en af hans nyeste fontæner er sat op ved den fredede Jeudan-bygning. Royal Copenhagen har også en meget smuk serie vaser i bronze og porcelæn med runde former og rå kanter.

Læs mere om: