Slet

Bliv klog på farven blå

Er du nysgerrig efter at vide mere om kunst, keramik, priser, antik eller måske om retrodesign? Her får du fire ’Vidste du ..’ om farven blå.

Blå er havets og himlens farve, og så forbindes farven traditionelt med guder, religion og det royale. Den blå farve er symbolet på Guds sandhed og evighed, og i den vestlige kultur er blå Jomfru Marias farve efter hendes blå kappe. Den blå kappe kender vi også fra den nordiske gud, Odin. Egyptiske guder og konger bar ofte blåt skæg og paryk, og både i Egypten og Mexico var det farven, der forbandt guderne og det guddommelige.

Læs også: Historien om stolen

Himlen, havet og guds evighed er også symboler, vi tyr til, når vi skal finde ro f.eks. gennem meditation, og farven har da også en beroligende effekt på sindet og er derfor praktisk at omgive sig med og en populær farve i f.eks. i soveværelsets indretning. 

Inspiration: De 6 bedste retrobutikker

Ikke mindst er blå er garanteret en af danskerens absolutte favortikulører – i beklædning passer den godt til lyst hår og bleg hud, og farven klæder mange bedre som alternativ til sort, der er meget hård. I hjemmets indretning bidrager farven med en behagelig blanding af ro og afdæmpet optimisme.

At blå er anvendelig til vidt forskellige ting får du syn for sagn om i galleriet herunder!

Indret med farven blå

Bliv klog på antik, retro og design i hvert eneste nummer af Antik & Auktion

Læs mere om: