Slet

Bliv klogere på .. klassisk retro

Noget design er så ikonisk, at vi genkender det i søvne, mens andet design gemmer på små sjove anekdoter. Måske kender du dem ikke forvejen, og ellers får du dem genopfrisket her, så du kan bruge dem, næste gang du vil brillere med din viden!

Vidste du...

#1:

… at Kay Bojesen (1886-1958) lavede mange andre træfigurer end f.eks. de kendte Aben og Bjørnen. Denne 37 cm høje kok har bevægelige arme, er meget sjælden og fik hammerslag på 13.000 kr. hos Bruun Rasmussen.

#2:

… at man fra 1890’erne fik mulighed for at lave reklame-plakater i et mere holdbart materiale end papir, nemlig emalje. Fabrikken Glud&Marstrand var førende skilte-producent i Danmark. Cigaretreklamen her er tegnet af Aage Lippert i 1927 og vurderet til 20.000 kr.

#3: 

… At Mogens Koch (1898-1992) egentlig var bygningsarkitekt, men at han er blevet mest kendt for sine ganske få møbeldesigns. Det mest populære er foldestolen her fra 1932, som skulle opfylde den lille boligs behov for ekstra siddepladser. Den produceres stadig hos Rud. Rasmussens Snedkerier.

 

#4: 

… at arkitekten Erik Herløw (1913-91) ønskede at gøre almindelige brugsgenstande bedre og kastede sig ud i at forgive både kaffekander og hårbørste  - og disse fine bakelit-brødbakker, som siden også blev produceret i melamin af Rosti. Finder man dem i bakelitudgaven, vil de koste nogle 100 kr. pr. stk.

Læs mere om: