Slet

Bo som en boheme

Er du en ægte boheme? Stilen hitter i boligindretningen lige nu, og vi giver dig tips til, hvordan du selv indretter med stilen.

Vi har længe svælget i det pæne hvide og minimalistiske, når det kommer til boligindretning, men der er efterhånden ved at ske noget nyt på den front. En af tidens helt store trends er boheme-tendensen, der er alt andet end kedelig og ensformig. Vi har kigget lidt på trenden og giver dig her tips, idéer og inspiration til, hvordan du "bohemificerer" dit eget hjem.

Læs også: Redaktionens bedste loppefund

Hvad er boheme

Ordet "boheme" betegner en person, som lever et frit og lidt udsvæverende liv uden alt for mange bindinger. En person med kunstnerisk nerve som ikke følger de traditionelle, regler og konventioner. Ordet stammer fra 1800-tallet og blev især brugt om kunstnersammenslutninger af digtere, malere, musikere og skuespillere. Nu mødet vi især ordet i forbindelse med tidens trend i både bolig og mode. Boligtrenden falder i god tråd med retrotrenden, da den skuer tilbage til tidligere stilperioder med forbindelse til både 1970'erne, 1920'erne og endnu tidligere. Og så er det en meget personlig stil, da unika-ting, farve sammensætninger og grønne planter er en vigtig del.

Tips til bohemestilen

Rejseminder

Frem med rejseminderne! En ægte boheme slår ikke rødder ét sted, men kan drømme sig tilbage til rejser til fjerne egne. Rejseminder gør din bolig unik og personlig, så du skal finde trommen fra Afrika frem, tæppet, du købte i Marokko, og de sjove og farverige skåle fra Indien. Det kan også være din japanske kimono, som får lov til at pynte dekorativt på væggen frem for at blive gemt væk i et skab. Lad også gerne et verdenskort pryde væggene, så du kan drømme dig væk og planlægge din næste destination. Kufferter i vintagestil kan bruge som dekorativt bord og til opbevaring.

Billedet er fundet her

Tekstiler

Bohemehjemmet kan ikke indeholde for mange tæpper, puder, gardiner og tørklæder. Det udtrykker varme og hygge og en form for skødesløshed, hvis du blander farver og mønstre. Gå gerne efter etniske mønstre fra mellemøsten eller sydamerika. Velour og fløjl er også velbrugte materialer, men gå efter dybe farver og toner - ikke pastel og hvid! Hæng de smukke tæpper op som dekoration på væggen, brug dem som rumdelere, hyggetæpper og på gulvet.

Vi har fundet billedet her

Naturmaterialer

Gå efter læder, sten, keramik, skind og andre naturmaterialer, når du indretter. Det gælder både møbler og nips. Dyreskind er smukke som blødt indslag på sofa og lænestol, et par læderstropper er praktiske og lidt chunky unika-keramik gør underværker. Kurvemøbler giver et safari-agtigt og luftigt look, ligesom kurve til opbevaring af alt fra håndklæder til dullegrej. Ting i messing og kobber passer rigtig godt sammen med de rå materialer.

Læs også: Indret med trendy daybeds 

PR

Billedet er fundet her

Grønne vækster

En boheme kan ikke få nok natur og inviterer derfor alskens grønne planter og blomster ind i sit hjem. Jo større des bedre - og jo mere, jo bedre. Det må gerne føles lidt som at træde ind i en urskov, så kodeordet er overlæsset, og i alle niveauer. Hæng grønne planter op i ampler fra loft og vindue, stil dem på opsatser og sideborde - og lad de højeste stå på gulvet. Du kan også vælge at lade en væg (eller flere!) tapetseres med tapet med blomster eller planter, det giver et fedt look.

Billedet er fundet her

Kunst og musik

Ordet boheme er som nævnt oprindeligt blevet brugt om en sammenslutning af kunstneriske typer som digtere, malere og musikere - med et løssluppent liv. Derfor elsker den moderne boheme kunst på væggene, tykke, smukke bøger, musikinstrumenter og hvad der ellers kan minde om den kunstneriske nerve, de repræsenterer.