Slet

Bolig | Flair for farver

Monica Conradsen vendte tommelfingeren nedad flere gange, da ejendomsmægleren forsøgte at få hende til at se på bolig i Hellerup. Så kom det til salg via en ny mægler, der nærmest tvang hende til fremvisning – og knap var hun trådt indenfor i hall’en, før hun havde underskrevet købsaftalen


 

Det stod ikke i kortene, at det gråblå bolig i Hellerup skulle blive Monica Conradsens. Slet ikke faktisk, hvis du spørger hende selv:  

– Det var ejendommeligt. Jeg syntes, huset virkede så lukket og så mørkt ud fra vejen, og jeg drømte om noget helt andet. Om et hus i røde mursten med hvide vinduer – helt Pippi Langstrømpe-agtigt. Jeg kunne slet ikke se mig selv her– altså ikke førend, jeg endelig tog mig sammen til at komme med indenfor, fortæller Monica med et smil om dengang i 2004. Monica mindes tydeligt sin overraskelse, da hun trådte ind i hall’en, og lyset bragede ind fra stuerne mod syd – både i stueetagen og på førstesalen, og det fik hende til at indse, at man bestemt ikke kan bedømme en bolig ved blot at se det udefra. At huset skulle istandsættes fra top til tå var derimod ikke noget, Monica bekymrede sig om.

– Det var jeg vant til. Jeg tror faktisk aldrig, jeg er flyttet ind i noget, der ikke skulle sættes totalt i stand først, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: H. Skjalm P. åbner i Magasin

Erfaring med istandsættelser af huse har Monica i den grad. Igennem de sidste mange år har hun boet i Hongkong, hvor hun i sin tid blev gift, og derefter i Afrika, i Holland og i England. Alle steder var det Monica, der stod for renovering og indretning af husene, da hendes mand havde travlt med sin forretningsmæssige karriere. Ud over at Monica byggede det ene hjem op efter det andet, var det også hende, der sørgede for, at alle fire børn passede deres skole, deres respektive fritidsaktiviteter og alt det andet, der følger med en stor husholdning. 

– Jeg ved godt, at det ikke er spor dansk, at kvinder går hjemme, og da vi flyttede tilbage til Danmark for 10 år siden, skulle jeg da også lige vænne mig til, at der ikke var mange af mine veninder, der ikke havde jobs – ellere rettere et job som mit – for jeg har altid set på mig selv som værende i arbejde. 
 


Mikkel Adsbøl

Indretter for andre

I dag er den yngste af Monica Conradsens fire børn netop flyttet hjemmefra, og det betyder, at hun pludselig har fået mere tid til sig selv. 

– Alle de ting, jeg har haft lyst til tidligere i mit liv – at male, gå på museer, rejse, lære at lave keramik og så videre – kan jeg pludselig gøre nu, og det nyder jeg virkelig, fortæller hun. 

Heldigvis har Monica også tid til at hjælpe private kunder med indretningsprojekter, og hun fungerer endvidere som havekonsulent og personal shopper. Monicas veludviklede æstetiske sans er der nemlig mange, der gerne vil drage nytte af – hvad enten de skal starte helt forfra med et husprojekt, eller de bare skal have frisket en stue eller en garderobe lidt op. 

Om sin egen indretningsstil forklarer Monica, at hun både er klassisk og vovet. Hun elsker farver og er ikke spor bange for at gå ombord i hele skalaen. Fra hidsig grøn til varm solgul. Hertil blander hun gerne tekstiler på møbler og puder i blå, rød, pink, orange, gul og grøn. 

LÆS OGSÅ: MIN BOLIG | Charlotte Lynggaard

– Jeg trives bestemt bedst med farver, men jeg må da også konstatere, at jeg har valgt at arbejde med andre farver her i Danmark, hvor vi har et køligt nordisk lys, end de vægfarver jeg brugte, da vi eksempelvis boede under varmere himmelstrøg i Afrika – hvor brændte nuancer fungerede enormt godt. 

Hvor vægfarverne ofte skiftes ud hjemme hos Monica, har mange af familiens møbler derimod fulgt med hele vejen. 

– Jeg er en stor fortaler for, at et hjem består af ting, der har historie, og når vi er flyttet til at nyt land, har jeg set det som en udfordring at få vores ting til at fungere i nye rammer – og på den måde give dem et nyt liv. For mig er det essensen i et personligt hjem, siger Monica.

Se alle de smukke billeder fra den farverige funkisvilla i galleriet.

Boliginspiration | Flair for farver

Pssst… Husk at tilmelde dig INs nyhedsbrev lige HER - så er du altid opdateret på det bedste inden for mode, skønhed og sundhed!

Læs mere om: