Slet

Danmarks bedste interiøridé

Der var tre nominerede i konkurrencen om Danmarks bedste interiøridé

Vi udskrev i efteråret konkurrencen om Danmarks bedste interiøridé, hvor vi bad jer læsere sende billeder ind af jeres smukke idéer i hjemmet. Vi fik en masse billeder tilsendt, men vinderen blev Christina Larsens smarte sølvkøkken. Hun vandt køkkengrej fra Eva Trio for 25.000 kr. Se mere her.

De tre nominerede var:

1. Hyggekrogen svæver i rummetInge Blok Jørgensen bor i fællesskabet Friland i Feldballe. Hun og familien har selv bygget deres hus af halm og indrettet det med miljø- og allergivenlige materialer. Undervejs opstod ideen om den svævende læsekrog midt i det store opholdsrum med de flotte linjer og 5 meter til kip. Den bærende bjælke går på tværs af rummet og holder en hems og en række indbyggede opbevaringsrum. Murene af halm er beklædt med genbrugsmursten indendørs og med ler og lærketræ udvendigt. Fletstolen er en ny manila-stol i solid bambusflet. Reolen i baggrunden er en Montana-kopi, og trappen op til hemsen er selvbygget. Inge og hendes familie har været 3 år om at bygge deres flotte halmhus på 187 m².

2. Sølvkøkken i gammel ejendomChristina Larsen bor i en lille lejlighed på Vesterbro i København. Ejendommen er fra slutningen af 1800-tallet, og pladsen er ikke til de store samtalekøkkener, men hun har skabt et moderne og cool look med få midler og en modig farvesætning. En supercool spisekrog i 80'er-stil med transparente barstole, der er købt brugt, og en blank, sort bordplade af granit fra Christinas fødeø Bornholm. Sølvfladerne er malet først med magnetmaling og bagefter med Flügger metallicmaling, så de kan fungere som magnettavler. De fritstående bjælker er fra en skillevæg, som er revet ned mellem stue og køkken. Det har givet et køkkenareal på 17 m² i alt.

3. Rullende og fleksibelt køkkenAnette Utke Heilmann og hendes mand er begge arkitekter, og i en børnefamilie er køkkenet et rum, der må stå for meget og skal kunne meget. Derfor har de selv designet det rullende køkkenbord, der kan forvandle sig til lidt af hvert og pænt sættes tilbage som et artigt køkkenelement, når der er brug for gulvplads. Et specialbygget hængsel sikrer, at det bliver, hvor det skal være, når det er rullet ud under vinduet. Udgangspunktet er et HTH-køkken, men Anette og hendes mand Nathan har forbedret det med egne opfindelser. Specielt det geniale bordhængsel har gjort køkkenet mere fleksibelt og egnet til mange formål. Det rullende køkkenelement kan fungere som buffet, som spisebord eller anretterbord alt efter behov.

Læs mere om: