Slet

Danmarks dyreste stol

Flemming Lassens lænestol har fået den højeste auktionsvurdering nogensinde på en moderne stol i Danmark. Den er vurderet til 800.000-1.000.000 kroner.

Bruun Rasmussen står bag efterårets internationale designauktion, der sætter fokus på tidlig dansk modernisme fra 1930-40'erne. Denne auktion byder på den særlige skulpturelle formgivning, der lagde kimen til dansk designs verdensberømmelse i slutningen af 1940'erne.

Læs også: Indret med design-klassikere!

Auktionens højdepunkt er en unik skulpturel lænestol af Flemming Lassen fra 1938, der har tilhørt arkitekten selv, og som er vurderet til 800.000-1.000.000 kroner. Det er den højeste auktionsvurdering nogensinde på en moderne stol i Danmark.

Vild med designerstole? Læs historien om Wegners Y-stol!

Flemming Lassens møbler er uhyre sjældne på auktionsmarkedet og fremstår i dag som ikoniske klassikere inden for den del af modernismen, der kombinerer bløde organiske former med høj kvalitet og funktionalitet. De tunge overpolstrede møbler befinder sig i spændingsfeltet mellem international modernisme og nordisk humanisme. De mest kendte klassikere er "Husaren" og "Den trætte mand" fra 1935. Begge lænestole er udbudt på efterårets designauktion.

Den endelige auktion afholdes den 24. september.

Boliggalleri: Rå stil i boligen!