Slet

Danmarks smukkeste beliggenhed

Hun kan af og til selv blive stakåndet over husets fantastiske beliggenhed ved en af Danmarks smukkeste søer. Indenfor har Trine Fournais indrettet det stråtækte hus i en moderne, naturlig og meget personlig stil, der respekterer husets traditioner. I en nyrestaureret længe ved siden af hovedhuset ligger hendes keramikværksted, hvor de skønneste kopper, skåle og fade bliver til under navnet Flower Me.

Det er tidligt på formiddagen, og solen skinner fra en skyfri himmel, da Trine Fournais åbner stalddørene til sit idylliske stråtækte værksted, der ligger dør om dør med hendes private bolig. Med det samme bliver vi mødt med hendes uundværlige musik, som kører uafbrudt såvel her som i privaten. Musik spiller en stor rolle for hende, det kommer vi tilbage til.

Allerførst bliver vi budt indenfor i hendes supermoderne Boform-køkken til en kop frisklavet stempelkaffe, der naturligvis bliver serveret i hendes egne lækre kaffekopper i mange forskellige farver.

Et hurtigt blik rundt i køkkenet fortæller straks, at vi er på besøg hos en familie, der bevidst har indrettet deres bolig på en moderne, men alligevel klassisk facon, der i høj grad er langtidsholdbar, og som derfor passer fantastisk godt til det stemningsfulde hus på godt 300 m².
Huset, der er fra 1853, blev for ganske få år siden totalrenoveret fra inderst til yderst og fremstår nu funklende nyt med en masse ændringer, som familien blandt andet kan takke indretningsarkitekt Vivian Boye for. Hun har været med på råd, da husets indre tog form.

Huset putter sig godt mellem havens store træer og skoven, der ligger lige ved siden af. Det er meget begrænset, hvad familien kan foretage af ændringer i haven og arealerne omkring huset, for de er fredet og tilhører staten. Huset derimod er ikke underlagt så hårde restriktioner.

Idyl i tre plan

Huset har hele tre etager med halv kælder og førstesal. Øverst er der indrettet børneværelser og et kombineret sove- og badeværelse.
Fra soveværelset med de smukke, antikke møbler, som familien har arvet, er der adgang til en skøn lille morgenterrasse, hvor solen og den pragtfulde udsigt over sø og skov kan nydes i fulde drag.

På etagen findes også et par børneværelser, der efter Trine Fournais' mening nok ikke egner sig til fotografering, da de som alle andre børns værelser ligner en mellemøstlig krigszone, når det er allerværst. Værkstedet derimod er hendes eget domæne, og her folder farverne sig ud i den sprælske keramik.

Den 39-årige Trine Fournais er født i Silkeborg 1968 er handelsuddannet og har i flere år arbejdet som direktionssekretær, før hun sprang ud som autodidakt keramiker

Hun har startet sin egen virksomhed under navnet Flower Me. Navnet stammer fra hendes tapas-sæt, der danner en blomst. Flower Me betyder også at forkæle sig selv.

www.flowerme.dkSe mere om Trine Fournais' bolig og keramikerens kulørte univers

Læs mere om: