Slet

De 5 bedste loppemarkeder i Berlin

Gør dine loppefund i hippe Berlin, og kom hjem med anderledes loppeskatte i kufferten. Vi giver dig en guide til 5 af de bedste loppemarkeder.

Berlin summer af loppemarkeder året rundt, men det er nu skønnest at gå på jagt efter loppefund i sommervarmen. De fleste tænker på det enorme søndagsmarked i Mauerpark, der bestemt også er et besøg værd - ikke mindst på grund af alt det andet sjove og spændende, der sker på pladsen. Musik, karaoke, lækre madboder og øl i solen.

Sats på de små loppemarkeder

Men Berlin byder også på mindre og hyggeligere markeder, som man ikke må gå glip af, når man er i den tyske hovedstad. Det er på den type loppemarkeder, at man finder de skæve og skøre fund til små penge. Samtidig er der færre turister og mere autentisk Berlin-stemning. Husk, at søndag er loppedag i Berlin.

Læs også: Antik & Auktions nye e-bog - Danmarks bedste loppemarkeder

Boxhagener Platz

Gaderne omkring Boxhagener Platz i det boheme-agtige Fridrichshain er fyldt med sjove småbutikker, barer og restauranter, men om søndagen er omdrejningspunktet loppemarkedet på pladsen. Her finder du alt fra kasser med gamle nøgler, plader, cykler, antikviteter og alt muligt andet. Når du er færdig med at loppe-shoppe, kan du tage en is på Simon-Dachs-strasse eller spise thai-mad på den fantastiske og billige Lemon Grass i samme gade.

Maybach Ufer

Lige nord for Neuköln, der er Berlins nye smarte kvarter, ligger Sprees biflod, Maybach Ufer, og her stilles hver søndag op til stort loppemarked. Her sælger private ud af gemmerne, især tøj, men her er også sjovt kunsthåndværk og finurlige sager til en god pris. Stemningen er hyggelig, og her er enkelte små boder med lækre småretter og hjemmebagt kage, som man kan tage med ned og nyde med udsigt til floden.

Læs også: Lær at prutte om prisen på loppemarkeder

Tiergarten Station

Loppemarkedet ved Tiergarten station er mere et antikmarked, hvor du kan finde smukt gammelt porcelæn, ældgamle lamper og mærkelige kuriositeter, og det er bestemt værd at gå en tur langs de mange stande og se det sjove udvalg.

Arkona Platz

Hvis man alligevel skal ud til Mauerpark, så er der kun en enkelt gades gåtur hen til loppemarkedet på Arkona Platz. Du kan evt. tage sporvognen til Zionskirche, hvis du kommer fra Mitte. Det er et marked, hvor du især kan finde retro-møbler og facade-bogstaver, gamle køkkenting fra DDR-tiden, LP-plader og trendy tegneseriehæfter.

Raw

Raw er et lidt Christiania-agtigt område på en nedlagt del af baneområdet ved Warschauer strasse – du kan tage sporvognen M10 eller M13 til stoppet Revalerstrasse. Her er frilufts-kino, klatrevæg, musikspillesteder, en bar – og om søndagen loppemarked. Her er ingen professionelle, men primært private sælgere, der sælger ud af inventaret. Det er et sjovt loppemarked, men det er ikke her, man finder de store antikskatte, hvis det er det, man er på jagt efter. Til gengæld kan man nemt redde sig en ny sommerkjole og en hyggelig dag i et fedt område.

Gå aldrig mere glip af et nummer af Antik & Auktion med et abonnement på magasinet om antik, design, retro og loppefund