Slet

Den blomstertid nu kommer

Lad dig friste af sæsonens flere solskinstimer og varmegrader til at omgive dig med kønne, gamle ting, der er inspireret af naturen. Vi viser dig fem favoritter fra antikkens verden, der har rod i naturens gaver.

Sommeren nærmer sig og opfordrer til, at vi omgiver os med naturens gaver i form af blomster og frugter – både levende og på kønne gamle ting som her.

Guldrose

Arkitekten og forgiveren Thorvald Bindesbøll (1846-1908) er manden bag rose-brochen af 18 kt. guld. Den er fremstillet omkring Bindesbølls dødsår hos guldsmeden Holger Kyster i Kolding og fik hammerslag hos Bruun Rasmussen på 22.000 kr.

Læs også: Et godt glas

Frugtbar

Dekorationen på fadet skal måske forestille et granatæble men ligner også en blomst. Fadet er såkaldt stettinergods  – en form for keramik, som i 1700-tallet var en populær eksportvare fra Tyskland til Danmark.

Sommerlig

De kønne Pomona-krukker fra finske Arbia kan også pynte på danske sommerborde.  Og Bjørn Wiinblads dåser med deres varme farver og sprælske mønstre er i sig selv sommerlige.

Læs også: Smukke stager til stearinlysene

De kunstige

Antikke silkeblomster kan findes på loppemarkeder og i antikbutikker og bruges som pynt på kjolen eller som her i stuen, hvor blomsterne sidder på en gammel gine.