Slet

Den store vinfinale

Mad & Bolig har kåret de bedste rødvine i prisklassen op til 60 kr.

Vinpanelet har været på hårdt arbejde og har smagt sig igennem over 50 forskellige rødvine, der kan købes på det danske marked til den tiltalende pris af højst 60 kr. pr. flaske.

Opgaven var at kåre Danmarks bedste rødvin under 60 kr., og samtidig har vi sporet en tendens på vinmarkedet i den overkommelige
prisklasse. En tendens er i hvert fald tydelig: Europa står stærkt i prisklassen omkring 50-60 kr. Og ikke overraskende er halvdelen af vinene franske.

Portugal var engang et stort vinland i de danske supermarkeder, og meget tyder på, at de er på vej tilbage. Kvaliteten kan i hvert fald nemt begrunde et comeback, og selv om kun én slap igennem nåleøjet til finalen, var 2-3 andre portugisiske vine meget tæt på. Fire af finalevinene var fra Italien - herunder to af de bedste. Og skal man udlede noget, må det være, at Mellemitalien endnu en gang viser sin styrke på rødvine i dette prissegment. Det er en fornøjelse, at man kan købe en fin Chianti til 60 kr.

DET BETYDER STJERNERNE

***** Topvin (excellent)
**** Storartet
*** Udmærket
** Acceptabel
* Skuffende

Fire favoritter
Vinene kommer fra både de store supermarkedskæder, de etablerede vinspecialister og fra de små importører med kun få vine i sortimentet. Halvdelen af vinene blev sorteret fra i de indledende smagninger, og de bedste blev serveret for Mad & Boligs vinpanel i de faste smageomgivelser på Restaurant Peder Oxe i København.

Faktisk har vi denne gang givet hele fire FAVORITstempler til de 12 vine, der nåede finalen. Normalt kan vi skabe enighed om en eller to favoritter, men denne gang var panelet delt, så vi måtte være ekstra rundhåndede med denne udmærkelse.

De 12 finalevine er alle gode vine med hver sine kvaliteter. Vi har uddelt fire stjerner til seks af vinene, men Villa Pillo, Les Grès, Domaine du Grapillon d'Or og Cesani var en klasse bedre end de øvrige.

NYT MAGASIN // Januar 2015

Læs mere om: