Slet

Det bedste loppemarked i Paris

Overvejer du en tur til Paris, så finder du byernes bys bedste loppemarked i 14. arrondissement. Året rundt og i al slags vejr sælges her alt fra antikke lysekroner til lp’er med charleston-musik og proptrækkere for en tier i en herlig folkelig stemning. Læs med her, og bliv klogere på det mange kalder Paris' bedste loppemarked.

Man tror det ikke, når man står på den trafikerede vej i udkanten af Paris, men så snart man drejer rundt om hjørnet til avenue Marc Sangnier fra metrostationen Porte de Vanves, oser det af charme og autenticitet, og franske flag blafrer side om side med teltduge og markedsparasoller.

Læs også: Det skal du gå efter på loppemarked

Det her er efter manges mening det bedste loppemarked i Paris, fordi det er overskueligt og afslappet med et varieret udbud, som for en turist er lige til at pakke ned i kufferten og tage med hjem. I modsætning til det gigantiske Puces de St-Ouen ved Porte de Clignancourt med 2.500 faste handlende har markedet i Vanves’ skiftende kræmmere på de 380 pladser.

Læs også: De 5 bedste loppemarkeder i Berlin

Sådan har det været siden 1920’erne, og det giver en særlig stemning, at det holdes udendørs året rundt i al slags vejr. Man kan altid varme fingre og gane med kaffe og en varm crêpe fra snack-vognen i krydset ved den tværgående avenue Georges Lafenestre, hvor loppemarkedet fortsætter med endnu flere stader, akkompagneret af Roland Godard, som i årevis har lagt soundtrack til loppemarkedet med sit transportable klaver, hvorpå han spiller musette, swing, jazz og ragtime for de forbipasserende.

 

Besøg det bedste loppemarked i Paris

Markedet holder åbent lørdag-søndag året rundt kl. 7-14 på avenue MarcSangnier, mens stadeholderne på venue Georges Lafenestre som regel bliver et par timer længere. Kom dertil med metro nr. 13 mod Châtillon-Montrouge og stå af ved Porte de Vanves. Du kan også tage bus 95 og bus 58. De stopper ved metrostationen Porte de Vanves.

Se billederne fra det charmerende parisiske loppemarked i vores galleri.

Paris' bedste loppemarked

Tegn abonnement på Antik & Aukton, og få nye loppereportager i hvert eneste nummer

Læs mere om: