Huset ligger halvanden times kørsel fra Firenze.
Slet

Drømmehuset i Umbrien

Med udsigt over Lago Trasimeno og Toscanas blå bjerge har den danske familie Sander deres enestående fristed.

Casa Le Nebbie ligger i Lisciano Niccone i Umbrien et par hundrede meter over havets overflade i et grønt og frodigt skovområde. Tæt på Lago Trasimeno der er Italiens tredjestørste sø midt mellem Toscana og Umbrien.


Fra husets terasse, der er stor nok til en middag med
vennerne kan man se både sø og bjerge

»Det var egentlig slet ikke denne form for hus, vi var ude efter. Vi ønskede et rustikt gammelt stenhus. Men vi faldt fuldstændig for udsigten og beliggenheden,« fortæller husets ejer, Karin Sander.

Grib stilen: Nordisk spisestue

Karin har gennem mange år haft en drøm om at finde et fristed i syden, og hendes mand fulgte i første omgang blot sin kones drømme. De var omkring Sydfrankrig og Toscana, men det var først i flyet hjem igen efter en rundtur i Umbrien, at han lod sig rive rigtig med.

Annonce: Bestil din ferie til Umbrien på In-Italia.dk

I dag er de lige tændte på den charmerende region, der med sin frodighed og milde klima også kaldes Italiens grønne hjerte.

Boliggalleri: Feminin luksus

Overtog en ruin
Huset er bygget omkring 1978, eller rettere råhuset, for bygherren døde under opførelsen. I hen ved 30 år lå byggeriet hen, da enken på grund af den formidable udsigt over søen og det fantastiske fænomen med tågen - 'le nebbie' der har givet huset navn - ikke kunne få sig selv til at afhænde det. I 2005 besluttede hun sig imidlertid for at sælge huset til det danske par. Tiltrukket af de gamle middelalderbyer, fantastiske udsigter, solen, varmen, vinen, gårdene, slottene og den gode mad slog Karin og hendes mand så til og blev husejere i Umbrien.

Find din stil i soveværelset

Hver anden måned de efterfølgende to et halvt år pendlede Karin mellem Danmark og Italien for at sikre, at huset blev bygget færdigt efter hendes anvisninger og med hjælp fra lokale håndværkere.

I dag har familien omkring 6 årlige rejser til Umbrien, gerne af et par ugers varighed.

Se mere om husets indretning
Besøg husets hjemmeside

Læs mere om: