Slet

En hyggelig mellemstation

Kulørte tekstiler, et lunt tæppe, elektrisk lys og møbler indefra. Sådan har Marianne Brandi valgt at indrette sin terrasse, som en forlængelse af stuen.

Keld og Mariannes nationalromantiske hus fra 1917 er bygget uden terrasse, men det skulle der laves om på. Familiens arkitekt Mikael Mammen tegnede terrassen i harmonisk forlængelse af vinterhaven, som støder op til husets store åbne spisekøkken.

Kurve giver stemning og hygge. Her en kurv fra Day Home, som er
god at opbevare haveredskaber, saks og sejlgarn i.


En dekorativ opsats

- Om vinteren bruger vi terrassen som en smuk og dekorativ opsats for pynt. I foråret fungerer den som mellemstation, og om sommeren er det hyggeligt at trække herop, når duggen falder, eller regnen siler, fortæller Marianne, som er kreativ chef på Day Home. Terrassen er indrammet af rullegardiner, som er produceret specielt til formålet. Gulvet er lavet af marmorfliser med sort granit, ligesom alle møblerne er sortmalede. Det giver en flot og dramatisk kontrast til de gule og grå tekstiler, som bliver skiftet ud med jævne mellemrum. Selve terrassen er indrettet med almindelige møbler og ikke havemøbler. Det har de valgt, fordi terrassen fungerer som forlængelse af stuen.


Yndlingsrosen over dem alle.
Rhapsody in Blue. Ud over at
være i en af Mariannes yndlingsfarver,
så remonterer den også fantastisk.

Rhapsody in Blue

Potter og kurve Blomster og planter på terrassen bærer alle præg af at kunne tåle perioder uden for meget vand. Yndlingsrosen over dem alle, Rhapsody in Blue, samt masser af lavendler er foretrukne blomster på terrassen, hvor Marianne drømmer om at få en lang sortmalet træsofa op ad de to ydervægge.
- Det vil skabe en skøn ramme for mere hygge, og så vil der også blive plads til lidt flere heroppe. Samtidig kan skunken på sofaen bruges som opbevaringsplads til ekstra hynder, puder og plaider, siger hun. Hun drømmer også om at kunne få en glasampel med et stort bloklys op at hænge under glastaget, men der skal lige måles på vindstyrken først.Overblik

Terrasse: 15 m², bygget i 2001

Arkitekt: Mikael Mammen

Her bor: Marianne Brandi, 45 år og kreativ chef på Day Home, Keld Mikkelsen, 50 år, grundlægger og adm. direktør i Day Birger et Mikkelsen med deres datter Amalie på 16 år.


Marianne Brandi

Læs mere om: