Slet

En piges bedste ven

Vidunderlige smykker og smukke kvinder hører sammen, og ofte er der en god historie bag det fornemme bijouteri – her får du fire af dem!

Vi har samlet 4 gode historier bag smukke smykker:

1.  

Den pragtfulde halskæde består af diamanter på næsten 12 karat med farvebetegnelsen Top Wesselton, som er den 3. mest sjældne hvide farve i diamanter, og cabochonslebne smaragder på tilsammen mere end 45 karat. Smykket blev i 2014 solgt på auktion i Tyskland for knap 180.000 kr.

Læs også: 7 klassiske lamper, du stadig kan købe

2.   

I 1985 skabte pop art-kunstneren Andy Warhol sin berømte silketryk-serie ’Reigning Queens’, hvoraf dronning Margrethe er en. Her er det imidlertid Hollands daværende dronning, Beatrix, portrætteret iført sin oldemors, dronning Emmas, diamanttiara fra 1890. Trykket blev solgt på auktion i Tyskland i 2014 for 127.000 kr.

3. 

Det siges, at dén, der drømmer om smaragder, opnår berømmelse. Elizabeth Taylor nøjedes ikke med at drømme – hun ejede adskillige smaragdsmykker, og berømt var hun unægtelig. Halskæden med smaragder og diamanter fra det berømte firma Bvlgari fik hun af Richard Burton på sin 30-års fødselsdag. Smykket blev i 2012 solgt på auktion for 6 mio. dollars.

4.   

Juvelerfirmaet Fabergé i Skt. Petersborg har skabt nogle af verdens mest berømte smykker. Diamantbrochen af guld med dråbeformet perle blev i 1896 købt af danske Knud C. Nielsen, direktør for Orlogsmuseet, til hans hustru. I 2014 fik den hammerslag på 90.000 kr. hos Bruun Rasmussen.

Få artikler om retro, design, antik og kunst med abonnement på Antik & Auktion eller RETRO

Læs mere om: