Slet

En varmende kop

Vinteren strammer sit greb, der er længe til foråret, så det er tid til at rykke ind i stuen, placere sig med et tæppe om benene i den bedste lænestol og varme fingrene og sjælen på rygende varm kaffe eller te, serveret i en smuk gammel kop.

 

En ren klassiker

Mågestellet blev skabt for Bing&Grøndahl i 1892 af Fanny Garde. At nyde teen af en Mågestels-tekop er at drage på en nostalgisk rejse tilbage til vores oldeforældres tid.

Svenske blomster

Svenskerne er inkarnerede kaffe-drikkere, så naturligvis har de en syndflod af skønne kaffekopper. Her er designeren Marianne Westmans stel ’Mon Amie’, som er skabt i 1950’erne for porcelænsfabrikken Rörstrand.

Luksuskop

Folk med hang til luksus kan nyde deres te af en kop fra det såkaldt Drak-service, fremstillet på porcelænsfabrikken Kornilov i Skt. Peterborg i 1830’erne. Et par blev solgt for ca. 34.000 kr. på auktion i Tyskland.

Den evige klassiker

Musselmalet fra Den Kgl. er et must til varme drikke – her te. Stellet blev skabt i 1780’erne med inspiration fra  Meissen i Tyskland, hvor man havde knækket koden til orcelænsfremstilling, som kineserne indtil da havde været ene om. 

 

Læs mere om: